Afbeelding

Juniorgroep Mobilé haalt zilver op EK

Sport en vereniging

BOSSCHENHOOFD - Het lijkt bijna traditie te worden: in het eerste weekend van oktober gaan er haast standaard leden van de Bosschenhoofdse vereniging Mobile naar het Europees Kampioenschap showtwirl.

Maar natuurlijk gebeurt dat niet zomaar: er moet hard getraind worden, er moet gepresteerd worden op een Nederlands Kampioenschap, en daarna moet er nog veel harder getraind worden. Toch was het afgelopen weekend weer zover: maar liefst twintig deelnemers werden namens Mobile onderdeel van de Nederlandse equipe.

De heenreis begon anders dan anders: in plaats van de altijd gezellige busreis, reed iedereen nu zelf met de auto. Het E.K. was voor het eerst sinds vele jaren in Nederland, in Almere om precies te zijn, dus zelfs met het slechte weer van donderdag was dat maar zo'n anderhalf uur rijden. De rest van de dag stond in het teken van succesjes uitwisselen, muziektest, en openingsceremonie.

Op vrijdag mocht soliste Jalicha van Delft haar routine laten zien in de preteenklasse. Haar doel was een top-tien notering. Met een goede uitvoering en een ijzersterke presentatie overtuigde ze de jury dat ze dat waard was. In de top trof ze onder andere sterke twirlers uit Tjechie en Kroatie aan, dus ze mag heel trots zijn op haar negende plaats!

In de middag was het de beurt aan het duo Shady van Gageldonk en Denise Roelands. In de seniorklasse hoopten zij met hun routine iedereen stil te krijgen. Helaas ging er her en der wat mis, maar hun routine bleef wel overeind. Met een vijftiende plaats namen zij afscheid van hun meerjarige deelname aan dit internationale duo-onderdeel.

Op zaterdag traden er andere Nederlandse deelnemers op. De leden van Mobile moedigden hen aan, en trainden zelf nog een paar uur hard. Op zondag ging de wekker namelijk al vroeg. Vanaf half zes werden haren en make-up verzorgd, werd er ingetraind, en werd alles in orde gemaakt voor het optreden. Familie, vrienden, bekenden en andere leden van Mobile verzamelden zich intussen op de tribune.

De andere landen bleken ook hele goede twirlers afgevaardigd te hebben. Mobile mocht als vierde naar binnen, maar wist toen al dat de punten van een paar landen hoog waren. Het zou dus af gaan hangen van de strafpunten舰.

De groep zette een routine weg als nooit tevoren. Met maar een paar drops, heel veel energie, en een prachtige onderlinge gelijkheid, overtuigde de groep publiek en jury dat zij toch echt wel op het podium wilden staan aan het eind van de dag. De jury was het daarmee eens: enkele juryleden zetten Nederland op een gedeelde eerste plaats na het optreden. Het werd dus extra spannend wat de andere landen zouden presteren!

Aan het eind van de dag was de sluitingsceremonie en de prijsuitreiking. Na lang wachten kwam het verlossende woord voor Denise, Shady, Danielle, Danielle, Gail, Priscilla, Gwen, Jalicha, Amy, Britte, Milou, Sophie, Carlijn, Britt, Birgit, Carmen, Femke, Meike, Fleur en Lea-Maria: zilver voor Holland.

Na een klein feestje, een gezamenlijke afsluiting en eten met de equipe reed iedereen weer naar huis. Later in de week doet Mobile het feestje met de hele vereniging nog eens over.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief