Jeugdschutters in de prijzen

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Twee jeugdschutters van handboogvereniging Concordia Florebith uit Oudenbosch zijn in de prijzen gevallen tijdens een 3D wedstrijd in Vlissingen.

Damiën van Rees (9 jaar) behaalde een 3e plaats bij de Aspiranten. (jeugd t/m 12 jaar). Een hele mooie prestatie in zijn 2e grote wedstrijd. Hij behaalde 216 punten.

Thijs Bezemer (16 jaar) is winnaar geworden in de klasse Cadet (jeugd van 13 t/m 16 jaar). Met 376 bleef hij al zijn concurrenten voor.

Concordia Florebith heeft nog meer (jeugd)schutters die kiezen voor het traditioneel schieten.

Het schieten op de ouderwetse manier, zonder richt- en/of hulpmiddelen. Dit in de meeste gevallen met een houten boog met houten pijlen. Volgend jaar kan de vereniging waarschijnlijk met nog meer leden deelnemen aan deze wedstrijden.

NK Outdoor

Twee leden van Concordia Florebith deden mee aan het Nederlands Kampioenschap Outdoor voor Compound in Almere.

Dit Kampioenschap werd verschoten over 2 dagen, over een afstand van 50 meter! De eerste dag de persoonlijke wedstrijd, op dag 2 de teamwedstrijd, waar een heer en een dame van een vereniging de strijd aangaan met andere teams.

Suzan Renner behaalde in de eerste ronde van het Persoonlijk Kampioenschap de 14e plaats en kwam daarbij in de 1/8 finale ronde (de hoogste 16 uit de voorronde) uit tegen de nummer 3 van de voorronde. Deze verloor ze met 4 punten verschil, 133 om 137 maar Suzan was heel tevreden: "Ik heb ontzettend veel geleerd en heb al weer zin in morgen, het Team Kampioenschap". Met 133 punten behaalde ze uiteindelijk toch de 10 plaats tussen de absolute landelijke top.

Jean-Louis Brands behaalde een 35e plaats in de voorronde. In de 1/24 finale won Jean Louis van de nummer 30 uit de voorronde met121 om 120 punten. In de 1/16 finale trof hij de nummer 3 uit de voorronde en verloor deze met 133 tegen 147 punten. "Het is mooi om de Nederlandse top aan het werk te zien en om daar tussen te mogen staan. Met nog meer training en ervaring hoop ik stapje voor stapje dichterbij te komen".

De 2e dag was van korte duur, maar ook weer heel leerzaam. Suzan en Jean-Louis werden uitgeschakeld in het Team-Kampioenschap door het koppel van Caspel / Markovic. Van Caspel, de bronzen medaille winnares van de dag ervoor.

Voor meer informatie over Concordia Florebith, kijk op www.concordia-florebith.org



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief