HJR-1 Brabants Kampioen Jules, Liv, Bente, Eva, Imke, Toine en Lieke.
HJR-1 Brabants Kampioen Jules, Liv, Bente, Eva, Imke, Toine en Lieke. (Foto: nvt)

Succesvol Brabants Kampioenschap Heer Jans Ruitertjes

  Sport en Vereniging

OUD GASTEL - Afgelopen weken was het een drukke periode voor de Heer Jans Ruitertjes uit Oud Gastel. Maar liefst drie weekenden achter elkaar stonden in het teken van de Brabantse Kampioenschappen Indoor. Een groot aantal leden had zich geplaatst door middel van selectiewedstrijden in de regio en mochten proberen de naam van de ponyclub hoog te houden.


Het eerste weekend stond in teken van dressuur, 8 amazones en 1 ruiter mochten hier aantreden.

De hoogst geplaatste dit weekend was Jules Boden met Colne Tana, hij mocht een prachtige bronzen medaille mee naar huis nemen in de klasse A/B-B! Fleur Kempenaars werd heel knap 4e in de klasse D/E-L2 met Armano. Zij mag door naar het Nederlands Kampioenschap in Ermelo!

Verdere erg knappe prestaties waren er voor; Hansje Boudewijn met Mysterious Rhapsody(A/B-L1) 4e,Sophie Evers met Hogelinthorst Ali B(C-B) 6e, Roxy Roozendaal met Blessed(C-L1) 7e, Lizette Kamper met Chiklah(D/E-M1) 9e, Hansje Boudewijn met Roosdonckens Bodrogy(D/E-B) 11e en Bo Masseurs met Sandokans Cisse(D/E-Z1) 12e.

Het weekend erna bestond uit Teamkampioenschappen. Een teamkampioenschap bestaat uit een deel afdelingsdressuur(4-tal), twee dressuurproeven en twee springparcoursen per team. De Heer Jans Ruitertjes waren afgevaardigd met twee fanatieke teams!

HJR-1 bestond uit Lieke Vos met Boomer, Imke Boden met Vennebos Coco Chanel, Jules Boden met Colne Tana en Bente van der Slik met Elvis. Reserve was Liv Rijsdijk met Justin en commandante Eve Boden en HJR-2 uit Abby May Kools met Clinkerlandt Darco, Liam Mies met Graffiti's Jester, Mara Hellemons met Lara en Jinte Schijven met Sterre en commadante Wies Kleiman. Beide teams begeleidt door Toine Buckens. Er werd keihard gestreden en wat was het ontzettend spannend. HJR-2 behaalde een nette 5e plaats en het al wat meer ervaren HJR-1 mocht een prachtige GOUDEN medaille in ontvangst nemen! Brabants Kampioen dus! Geweldige prestatie!

Afgelopen weekend was het tijd voor het springen. 11 combinaties hadden zich geplaatst.

De beste prestatie was voor Lois Laros met Hello its Me(D/E-Z) zij mocht een bronzen plak omhangen en mag gaan shinen op het NK en op Indoor Brabant! Heel knap! Verdere mooie prestaties voor, Imke Boden met Vennebos Coco Chanel(A/B-B) 6e, Abby May Kools met Clinkerlandt Darco(A/B-B) 8e, Jules Boden met Colne Tana(A/B-B) 14e, Bente van der Slik-Elvis(A/B-B)18e, Liv Rijsdijk met Justin(C-B) 19e, Sanne Heck met Diamond Star(D/E-M)30e. Ook wat pechgevalletjes, het is ook niet niks om te starten op zo'n evenement, alles moet precies kloppen. Sophie Evers met Hogelinthorst Ali B(C-B), Jolie Frik met Special Sunnylight(C-B) en Yan Yan Moorman met Higgins Arief moesten het parcours helaas voortijdig verlaten om verschillende redenen, volgende keer beter. We kunnen terugkijken op een mooi winter kampioenschap, iedereen gaat weer hard trainen voor het outdoor seizoen!



 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES



DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief