Wethouder Thomas Melisse sloopt de muur onder toeziend oog van bestuur en vrijwilligers. FOTO MONICA VERSLUIS
Wethouder Thomas Melisse sloopt de muur onder toeziend oog van bestuur en vrijwilligers. FOTO MONICA VERSLUIS (Foto: Monica Versluis)

Wethouder Thomas Melisse helpt met Carnaval in 't Stoofje

  Sport en Vereniging

OUDENBOSCH - Het hele jaar is Ontmoetingshuis ’t Stoofje zes dagen in de week geopend voor een bakje koffie of thee. Hier wordt dankbaar gebruik van gemaakt door de Halderbergse bevolking, gemiddeld zo’n 24 bezoekers per dag. Tevens zijn er activiteiten zoals het Praathuis, meditatie, crea Bea middag en muziek. Dit zorgt ervoor dat regelmatig de huiskamer van ’t Stoofje te klein is en dan staan bezoekers voor elkaar op zodat iedereen een bakje koffie kan drinken. Helaas was ’t Stoofje afgelopen week, met carnaval, gesloten in verband met de verbouwing.Wethouder Melisse

Toen wethouder Thomas Melisse vernam dat op carnavalsmaandag 4 maart de muur tussen de huiskamer en de voormalige uitzoekruimte gesloopt zou worden aarzelde hij niet. “Ik kom helpen slopen” beloofde hij en inderdaad, hij is een man van zijn woord. Met een flink carnavalshoestje arriveerde hij toch om 12.00 uur in ’t Stoofje. Na instructies en veiligheidsmaatregelen van Aannemersbedrijf van Agtmaal keken vrijwilligers toe hoe Thomas begon met het slopen van de muur.

Felicitaties voor de Voorzitter

Uiteindelijk maakte hij de doorgang groot genoeg om voorzitter Rie Crynen te kunnen feliciteren met deze mijlpaal. Voor haar is dit een bijzonder moment. Reeds vele jaren zet zij zich met hart en ziel in voor het wel en wee van ’t Stoofje. Ze had een hard hoofd in de verbouwingsplannen. Omdat ze er echter de noodzaak van in zag deed ze wat binnen haar vermogen lag om samen met bestuur en vrijwilligers de realisatie te bewerkstelligen. “Er is nog veel werk te verzetten maar dat deert niet”, zei Rie. “Met deze stap wordt het samenzijn in de toekomst van ’t Stoofje gewaarborgd”.

Vrijwilligers en bezoekers

’t Stoofje draait op diverse schouders. 55 vrijwilligers en de coördinatoren maken deze mooie plek mogelijk. Klusjes worden gedaan, de spullen voor de tweedehands markt uitgezocht, de kassa wordt bediend, koffie en thee geschonken en een luisterend oor geboden. Hou je van meditatie, koken, tweedehands spullen en hou je van mensen, dan is vrijwilliger of bezoeker worden bij ’t Stoofje wellicht iets voor jou! Kijk voor meer informatie www.stoofje.nu. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief