Piet van As (l), Sjaan Dijkers (m) en Jan Aarnoutse (r). FOTO RIEN HAMERS
Piet van As (l), Sjaan Dijkers (m) en Jan Aarnoutse (r). FOTO RIEN HAMERS Foto: Rien Hamers

Sjaan Dijkers kampioen libre KBO Oud Gastel 2019

Sport en vereniging

OUD GASTEL - De titel in het P.K. libre van de KBO Oud Gastel om de ,,Gommert van Luijk" bokaal is een prooi geworden voor Sjaan Dijkers.

Met 23 deelnemers verdeeld over 2 poules was de deelname weer optimaal. In poule a werden de 11 hoogst geplaatste spelers ingedeeld, in poule b de 12 laagst geplaatste. In speelronde 1 deed de belgische telling meteen zijn werk, Sjaan(39) caramboles zette Jan van Oers (66) opzij met 3.48 matchpunt, en Gerrit v/d Heijden (78) Loet Saarloos met 5.55 achter. In speelronde 2 deelde Piet van As (39) een tik uit aan Fien van Hooijdonk (96) en Jos Jansen (66) liep tegen Bernard Vermunt (87) een zeperd op. In speelronde 3 denderde 4 spelers richting de eerste 2 plaatsen in de poule, Sjaan, Gerrit, Piet en Wim van As (36) wel was er nog aansluiting voor Bernard en Jan Jacobs (96). In speelronde 5 strooide Loet zand in de motor van Bernard, Jan hield nog stand door een remise tegen Gerrit. Sjaan deed de kansen van Wim behoorlijk slinken en Wim zette Jan weer op een zijspoor, zodat nog 3 spelers voor plaats 1 en 2 in de poule gingen. Piet deed zijn werk en ging ongeslagen naar plaats 1, Sjaan en Gerrit gingen voor plaats 2 in de kruisfinale, in 28 beurten maakte Sjaan de 39 vol Gerrit bleef met 70 steken Sjaan ging met klein verschil alsnog naar de kruisfinale.

Poule B

In poule b was de strijd groter, de caramboles liggen hier een stuk korter bij elkaar, toch moest Toon Voermans (24) als eerste afhaken met 4.58 matchpunt ben je in deze poule kansloos. In speelronde 2 kregen Rien Uijtdewilligen (33),John Hoogheid (21) en Jo Brocatus(21) al een gevoelige tik. In speelronde 4 viel het doek dan ook definitief voor John en Jo. Voor de kampioen van 2018 Geert Buckens(33) was er ook geen uitstel met 2 nederlagen 5.48 en 3.93 matchpunten geen bokaal voor Geert. Met een 7 tal kanshebbers ging de eindfase in, met Jan Aarnoutse (18) en Twan Wagemakers (33) als koplopers, Theo van Steen (24), Jac Reijnders (33), Rien Hamers (21), Jac Verstraten (27) en Christ Corstjens (30) en het gegeven dat alles elkaar nog ontmoeten was de spanning hoog. Koploper Jan Kreeg klop ven Rien, Jac Verstraten werd definitief kansloos na 2 nederlagen tegen Christ en Jac Reijnders. Theo kreeg weer klop van John, en Christ werd kansloos door de onderlinge resultaten. Jan verdedigde zijn kans, Rien lag nog op de loer, door Twan te kloppen en werd 2e in de poule en Twan werd 1e.

Kruisfinale

De kruisfinale tussen Sjaan en Twan bracht niet de spanning welke werd verwacht, tot 11-11 toen sloeg Sjaan met 16 caramboles in 2 beurten het gaatje, met 39 - 24 in 20 beurten ging Sjaan naar de finale. De partij tussen Piet en Jan bracht wel de nodige spanning met een tussenstand van 25-14 was er voor Jan geen vuiltje aan de lucht, maar in 3 beurten bracht Piet het verschil terug naar 37-16. Met 2 caramboles in beurt 35 maakte Piet de 39 vol, het slot akkoord was aan Jan in de nabeurt hij moest 2 caramboles maken maar het bleef bij 1. In de partij om de plaatsen 3 en 4 was de tank van Twan leeg met 18-22 trok Jan aan het langste eind. Sjaan deed ook in de finale zijn slopende werk welke hij het gehele kampioenschap had gedaan met 39 - 29 in 21 beurten is hij de verdiende kampioen 2019.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief