Arboretum Oudenbosch start het nieuwe seizoen twee dagen eerder

  Sport en Vereniging
Bloeiend voorjaar in het Arboretum Oudenbosch met op de achtergrond de bekende theekoepel van de tuin. FOTO FRANK VAN ANDEL
Bloeiend voorjaar in het Arboretum Oudenbosch met op de achtergrond de bekende theekoepel van de tuin. FOTO FRANK VAN ANDEL (Foto: Frank van Andel)

OUDENBOSCH - Op zaterdag 30 maart 13.30 uur start in Oudenbosch het seizoen 2019 van de Botanische Tuin Arboretum Oudenbosch. Dat is twee dagen eerder dan de vaste seizoensopening. In de tuin is in de afgelopen winter weer veel onderhoud uitgevoerd en ondanks de harde wind in de laatste weken ligt de tuin er weer heel prachtig bij. Komt dat zien en geniet vanaf nu vaak van een heerlijke wandeling in dit prachtig stukje Oudenbosch.


Het thema dit jaar is “Beter met Planten” en de bezoeker zal dat merken aan de rondleidingen op elke 2e zondag van de maand. Zo is in het arboretum de rondleidersgroep in het afgelopen jaar volop bezig geweest met het voorbereiden van dit jaarthema. Iedere rondleider heeft een keuze gemaakt om één of meerdere bomen, struiken of vaste planten in de tuin aanwezig te onderzoeken in de literatuur over het gebruik als geneesplant. Dat zal in de rondleidingen in 2019 ook het hoofdthema zijn evenals in het wandelboekje en alle andere educatieve activiteiten voor jong en oud.

Expositie Viltse Zaken

Zondag 31 maart is de theekoepel de expositie ruimte voor Jolande Baselier met haar expositie werkstukken van Vilt.

Expositie schilderijen en grote bloemen

De gehele maand april is de etage van het toegangsgebouw het podium voor Lidwien Kusters met haar expositie schilderijen en grote bloemen.

Schrijfochtend

Binnen het thema “Bezinnen in 't Groen” is er zondag 31 maart een Schrijfochtend in de tuin. Zondag 31 maart van 10.00-12.00 uur kun je in het Arboretum Oudenbosch meedoen aan een schrijfochtend onder leiding van (voormalig) docente Marja Hoebink. De ochtend is onderdeel van de activiteitenreeks “Bezinnen in 't Groen”. Op deze schrijfochtend ga je eerst de tuin in, ook als het regent, met een gerichte opdracht. Die opdracht werk je later aan de hand van richtlijnen uit. Uiteraard mag je elkaar voorlezen wat je hebt geschreven. Voorop staat dat je plezier beleeft aan wat je schrijft. Iedereen die schrijven houdt is welkom. Wij hebben plaats voor 12 deelnemers. Aanmelden kan met een mail naar jamie@jamienederpel.nl. Een week van tevoren ontvangen alle deelnemers alle praktische informatie over de ochtend.

Buitenkans voor hobby kwekers

Op de eerste zondag in mei houden we weer onze traditionele plantenbeurs. Vele standhouders nemen al jaren trouw hun plaatsje in. Naast de verkoop van zelf gekweekte planten aan het ieder jaar weer grote aantal bezoekers zijn ook de ontmoeting en gezelligheid redenen om er steeds weer bij te willen zijn. Toch zijn er nu enkele vacante plaatsen omdat enkele trouwe standhouders vanwege hun gevorderde leeftijd zijn gestopt. Misschien heeft u zelf belangstelling of weet iemand in uw omgeving die mogelijk interesse heeft om als standhouder deel te nemen met eigen planten. Laat het weten via info@arboretumoudenbosch.nl en wij nemen direct contact op. De plantenbeurs is dit jaar op zondag 5 mei van 12.00-16.00 uur. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief