Oudenbossche saxofonist accelereert in d'Engelenburgh in Fijnaart

  Sport en Vereniging
Saxofonist Wim de Veth. FOTO RUUD DE KORT
Saxofonist Wim de Veth. FOTO RUUD DE KORT (Foto: Ruud de Kort)

OUDENBOSCH - Zondagmiddag 31 maart brengt saxofonist Wim de Veth uit Oudenbosch samen met pianist René van Assche een bijzonder concert in d’Engelenburgh in Fijnaart.


De saxofoon als klassiek instrument is voor velen nog onbekend terrein. Wim de Veth uit Oudenbosch brengt daarin verandering. Samen met pianist René van Assche vormt hij ToucheVent. De twee brengen een betoverende combinatie ten gehore die je als luisteraar niet snel vergeet. Zij staan garant voor een verrassend concert.

De saxofoon werd pas in 1841 uitgevonden en is dus niet echt gebruikt voor klassieke muziek. Maar wie weet hoe gaaf Bach, Beethoven of Purcell de saxofoon hadden gevonden? Met name de altsaxofoon leent zich prima voor het spelen van werken die met name voor de cello zijn geschreven.

Wim de Veth doorbreekt de geijkte opvattingen door als saxofonist werken van klassieke meesters te spelen. Daardoor valt er nieuw licht op deze muziekstukken. “Want,” zegt Wim, “het gaat er niet om of je binnen de lijntjes kleurt, maar dat je je eigen tekening maakt en zo je eigen verhaal vertelt.”

Op het programma staat ondermeer het Largo uit het vioolconcert in g van Bach, Courante uit de cellosuite nr. 1 van Bach, Libertango van Piazolla, de Trumpet Tune van Purcell en het trompetconcert in es van Haydn. Verder werken van Chopin, Zambarano, Fauré en Ravel.

De pianist René van Assche uit Teteringen volgde zijn vakopleiding aan het Rotterdams Conservatorium bij Daniël Wayenberg en Aquiles Delle Vigne. Sinds februari 2018 vormt hij met Wim de Veth een duo onder de naam ToucheVent. Momenteel is ToucheVent druk bezig om hun muzikale weg uit te zetten. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief