De eerste run van Rocky.
De eerste run van Rocky. (Foto: eigen)

Fantastische prestatie Pullingteam Rocky

  Sport en Vereniging

HOEVEN - Zaterdagochtend werden de laatste spreekwoordelijke puntjes op de i gezet en kreeg de roodgekleurde Rocky zijn eerste daglicht te zien. Na het proef starten en laatste check, kon het inladen beginnen en de rit naar Putten gestart worden. Rond half 4 was het wedstrijdterrein met de vlaggen aan de overzijde van de A28 te zien en zo waren we vroegtijdig aanwezig.


Direct kwamen belangstellenden al richting de wipkar om een glimp van de tractor op te vangen. Rustig ging de achterklep omhoog, rolde Rocky naar buiten en werd op het grondzeil geplaatst. “Mooi rood is niet lelijk”, en dat bleek wel uit de vele foto’s die werden genomen en de complimenten die we kregen. Vragen werden beantwoord door enkele teamleden en andere keken alvast bij de baan om informatie te vergaren.

Rond 20.15 uur werd Rocky opgehaald voor weging en daarna geplaatst in parc fermé. Helaas konden we door de slechte internet verbinding niet live gaan op facebook.

Klokslag 21.00 uur mocht Dams Rooster starten met de proeftrek. Na 50 meter kwam een enorme straal koelwater aan de zijkant van de machine vandaan en bij de 100 meter liep het koelsysteem geheel leeg met als resultaat een diskwalificatie.

Na de grote schoonmaak van de baan kwam nu Neighbours Nightmare voor de proeftrek. Deze eindigde op iets meer dan 88 meter en de wedstrijdleiding besloot de sleepwagen te veranderen. Dit was direct te zien aan de full pull van Next Sensation. Na 2 iets mindere afstanden neergezet te zijn door collega teams, was het Barend die met Rocky de baan op mocht.

Op aanwijzingen van Hans Biemans werd Rocky gepositioneerd voor de sleepwagen. Het optoeren begon en even later kwam alles in beweging, met de neus omhoog tot aan de 105 meter moest Barend er op het einde nog wat meters uitpersen, met resultaat een full pull. Nu kon men in parc fermé beginnen met de tractor te controleren en gereed te maken voor nog een krachtsexplosie. Gezamenlijk werden de gegevens uit de data doorgenomen en besloten deze iets te veranderen.

Met een verzwaarde sleepwagen was het Next Sensation, die als eerste van de 7 finalisten een afstand neerzette van 94.39 meter. Nu was het de beurt aan Barend. Na een strakke run op de baan, eindigde hij bij 99.19 meter en nu begon het wachten en kijken naar de teams die nog moesten komen. De ene na de andere beet zich stuk en de veranderingen na run 1 betaalden zich uit in een eerste plek.

Na de prijsuitreiking begon het rekenen met de behaalde punten en bleek dat we nu op plaats 2 in het algemeen klassement staan. Met nog 3 wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk en is het jaar van testen en informatie verzamelen van de nieuwe Rocky nu al geslaagd. Met een fantastisch gevoel werd de terugreis richting Hoeven ingezet.

Aankomend weekend staat er een demo op het programma in het Deense Hygum. Daar zal ook een geheel rode Rocky op de baan strijden. Bij terugkomst van de demo staat er een weekend niets op het programma en zullen, als het allemaal loopt zoals het moet lopen, de stickers worden aangebracht. In Lochem zal dan “Rocky” in zijn nieuwe jasje te zien zijn.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief