Gereed voor de strijd.
Gereed voor de strijd. (Foto: privé foto)

Pullingteam Rocky laat dure punten liggen in Utrechtse Montfoort

  Sport en Vereniging

HOEVEN - Waar we na de overwinning in Lochem dachten rustig aan te kunnen doen, was het afgelopen week toch nog alle hens aan dek en kostte het Barend Huijbregts weer wat dagen van zijn vakantie.


Dinsdagavond constateerden we dat er toch schade was opgelopen aan de brandstofpomp, gelukkig kwamen we hier afgelopen week achter en niet, net als bij het EK Stroe van 2017, op de dag zelf.

Zaterdagochtend verzamelden enkele teamleden zich in Hoeven om de laatste check te doen en alles in te laden voor de voorlaatste wedstrijd in de Grand National competitie in het Utrechtse Montfoort. Iets na 12 uur draaide Barend de vrachtwagencombinatie de A58 op, onderweg alle weertypes, zon, bewolking, spetters, maar vooral harde wind. Ruim voor de start van het dagprogramma arriveerden we op het wedstrijdterrein. Na het uitladen van Rocky werd de baan verkend en kreeg Rocky een poetsbeurt. In de wipkar was onze eigen Herman den Blijker “Frank Ros” al bezig voor de inwendige mens. Waar vele prostock teams al hadden warmgedraaid was iets na de klok van 19.00 uur het startgeluid bij Rocky te horen. Live keken vele belangstellenden weer mee hoe Barend “Rocky” warm liet lopen en de andere teamleden de laatste check deden. Ook de sponsoren werden één voor één duidelijk in beeld gebracht, want zonder hen kunnen wij het spelletje niet spelen. Het programma liep aardig uit en toen de zon en temperatuur al aardig aan het zakken waren, begon de klasse om 20.30 uur met de proeftrek van Lady Green. Uit ervaring weten we dat er in Montfoort een uitdagende baan kan liggen en dat is dan nog zachtjes uitgedrukt. Na de 80.72 meter bleek dit nu weer zo te zijn en moesten alle zeilen bijgezet worden om een goed resultaat neer te zetten. De teams voor ons gaven ook niet echt de gegevens die we hadden willen hebben. Door de harde wind en de zon droogde de baan flink uit en moesten er keuzes gemaakt worden, flink gewicht vervangen en opschakelen. Na het plaatsen van de sleepwagen kon Barend op aanwijzingen Rocky de baan oprijden en de sleepwagen aanhaken. De keuze van plek om te starten, geen liefde met de baan, geen grip en een mindere balans resulteerden in een teleurstellende afstand van 99,49 meter. Direct was duidelijk dat dit niet onze wedstrijd zou worden en dat was ook aan Barend zijn gezicht af te lezen bij het langsrijden van de toeschouwers. Waar we al bang voor waren gebeurde ook, de teams die na ons startten, deden dit op een andere plek waar wel meer grip zat en reden een verdere afstand. Totaal waren er 4 teams die doorgingen voor de Pull Off waaronder de leider van de competitie Neighbours Nightmare. Als eerste was het aan Appy power en die lieten de winnaarsvlag plaatsen op 101.32 meter. Hierna was het aan vriendenteam Extreme Temptation, die een mooie 101.71 meter neerzette. Na koploper Neighbours Nightmare met 98.02 meter en KAWE Runaway Deer met 97.79 meter kon de schade opgemaakt worden. Vijf punten verloren ten opzichte van de koppositie.met nog één wedstrijd, eind van de maand in Alphen NB, is het verschil nu 8 punten, dus we weten wat we moeten doen.

Volgend weekend zullen wij op zondag een demo in het Duitse Berghausen rijden, ook dan kunt u live meekijken.

Foto’s en films van de wedstrijd in Montfoort kunt u zien op onze facebookpagina https://nl-nl.facebook.com/rockypullingteam/

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief