De speaker volledig uit zijn bol.
De speaker volledig uit zijn bol. (Foto: Stephan Görtz)

Succesvol demo weekend in Berghausen Duitsland voor Pullingteam Rocky

  Sport en Vereniging

HOEVEN - Zaterdagochtend verzamelde het team voor een trip van bijna 400 kilometer. Ondanks files en regen was het net na 16.00 uur toen we arriveerden. Na het plaatsen van de vrachtwagen ging even later de klep open en werd Rocky op het zeil geplaatst. Na het poetsen van Rocky begon het te spetteren, gelukkig was het niet langdurig en konden we even later kijken bij de baan, waar de diverse klasses hun kunsten lieten zien. Zo konden we na de verzamelde informatie over de baan alles gereedmaken. De tractor werd opgehaald en in Parc Fermé geplaatst.


Nu heb je speakers maar wat Ulf Schnackenberg doet is ongelooflijk. Onder de klanken van Eye off the Tiger werd diverse info over Rocky vertelt. Na het plaatsen van de sleepwagen en het aanhaken kwam het moment om te gaan optoeren. Na wat wielspin kwam de snelheid en was in het dal het gebrul te horen, wat stopte ruim na de full pull lijn. Wat toen gebeurde is met geen pen te beschrijven. Een speaker die totaal uit zijn dak gaat met “Junge, Junge, Junge ist das ein Tractor” gevolgd door “Junge, Junge, Junge das ist absolute Wahnsinn, Fuuuuuuulllllllll Puuuuullllllll, daar krijg je echt kippenvel van. Wel zag het publiek dat Barend uit de kooi was en samen met Hans naar de motor keek. Terug bij de wipkar werd gekeken wat het probleem was. Een gat in de brandstoftoevoerslang was de schade. Dat men blij was met onze aanwezigheid bleek wel uit het feit dat er plaatselijke hulp kwam. De zondag begon met opruimen en gereedmaken van Rocky. Tijdens de briefing was te zien dat er toch aardig wat regen was gevallen. De wedstrijd stond als derde gepland, helaas hadden 2 andere Prostock teams uit Nederland afgezegd. De tribune was barstensvol toen de eerste klasse begon. Wat opviel bij de eerste runs was dat er geen grip was en dat er weer natte wind was waar de baan niet beter van werd. Halverwege de tweede klasse kwam het sein gereedmaken en kon Barend met Rocky over de weegbrug en kwam na weging naast de 2 overgebleven Prostock tractoren te staan. Daar werden de details besproken en kon men beginnen aan de wedstrijd, die geopend werd door Wild Turkey. Bij hun run was er weinig “wild”, totaal geen grip en volop wielspin met resultaat 30 cm op het bord. Daarna was het aan Blue Wendelin, ook hun run liep in het honderd met net iets meer dan 1 meter. Men besloot de baan d.m.v. kalk te verbeteren en opnieuw te beginnen. Helaas was Wild Turkey kapot gegaan en was het aan Blue Wendelin om een afstand neer te zetten. Er was meer grip en de tractor kwam tot stilstand net na de 95 meter. Nu was het aan Barend om aan te haken en waar gisterenavond het publiek al dol werd gemaakt door Ulf Schnackenberg, gooide hij er nu een schepje bovenop. Toen Barend optoerde was de snelle versie van Eye off the Tiger te horen en na wat wielspin greep Rocky zich vast aan de baan en ging ook in versnelde versie over de baan. Toen het Full Pull spandoek met kracht de lucht in werd geblazen door de daaronder rijdende Rocky, was zelfs Ulf even stil. Dit duurde niet lang want toen ruim 117 meter op het bord verscheen, kwamen de uitspraken nog explosiever door de boxen, en scandeerden enkelen zelfs Rocky. In Parc Fermé kregen we te horen dat het bij 1 run bleef i.v.m. dreiging van buien, zo kon Barend naar het podium om de felicitaties en prijs in ontvangst te nemen. Na het inladen wat omrijden en een enkele hoosbui was het 21.30 uur toen de sleutel uit het contact ging en we thuis waren.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief