Kinderen bekijken de plattegrond die in het 50 dingen boekje zit.
Kinderen bekijken de plattegrond die in het 50 dingen boekje zit. Foto: Marja Aarden

Groen Ontmoet reikt 50 dingen boek Halderberge uit

Sport en vereniging

HALDERBERGE - Afgelopen week heeft Stichting Groen Ontmoet aan de basisscholen in Halderberge een 50 dingen boek uitgereikt.

In het boek zijn allerlei activiteiten te vinden die kinderen buiten in de natuur kunnen doen. Er zijn ook regionale uitjes opgenomen in het boek zoals bijvoorbeeld het bezoek aan het arboretum of het speelbos in Oud Gaste. Op een speciale plattegrond die toegevoegd is aan het boek, kunnen de kinderen zien waar ze bepaalde activiteiten in de regio kunnen doen. Het uitdelen van de boeken begon met een feestelijke uitreiking op basisschool Talente waarbij Wethouder Thomas Melisse alvast een voorbeeld van een activiteit uit het 50 dingen boek liet zien. Daarna zijn in de loop van de week de overige boeken op de basisscholen in Halderberge verspreid.

Het 50 dingen boek van Halderberge is onderdeel van een 50 dingenboeken reeks. Er zijn tot nu toe 12 gemeentes die een eigen 50 dingen boek hebben uitgewerkt. Dankzij donateurs en lokale vrijwilligers is het boek altijd gratis voor kinderen in groep 3 en/of 4.

Het boek voor Halderberge is streek eigen gemaakt door de vrijwilligers Van Stichting Groen Ontmoet. Groen ontmoet heeft hierbij ondersteuning gekregen van de bedenkers en makers van de boekenreeks. Stichting Buitenmakelaar en vormgever Jessicaas ontwerp en de gemeente Halderberge.

Stichting Buitenmakelaar heeft bedacht om het boek uit te delen aan de kinderen in groep 3 en/of 4 omdat kinderen van deze leeftijd nog helemaal open staan voor nieuwe ervaringen. Deze kinderen hebben ook nog een aantal jaren de tijd om de activiteiten die de groep 3 kinderen al kunnen doen, maar ook uitdagender activiteiten voor als zij wat ouder zijn. In alle 12 gemeentes worden daarom de boeken uitgedeeld aan de kinderen uit groep 3 en/of 4.

De vrijwililgers van Groen Ontmoet zijn, met veel doorzettingsvermogen, een jaar lang bezig geweest om fondsen te werven voor het drukwerk , en het vormgeven van de lokale inhoud van het boek voor Halderberge. Dankzij de donateurs: Economische Koepel Halderberge, Fonds NMe, waterpoort, Rabobank coöperatiefonds, kern met pit, Kwerkerij Bolbaan, Hoveniersbedrijf van Oorschot, Novo, de Suikerunie en de business awards, is het Stichting Groen Ontmoet gelukt om voldoende financiële middelen bij elkaar te verzamelen om het boek te laten drukken en vormgeven.

Zit je kind in een hogere groep en wil hij/zij ook een eigen 50 dingen boek hebben? Of heeft u zelf interessse in het boek. Het boek is te koop voor 12,50 via groenontmoet@gmail.com. Alle opbrengsten van de boeken gaan naar een tweede herdruk van het 50 dingen boek zodat over 3 jaar ook alle kinderen uit groep 3 een gratis boek kunnen ontvangen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief