Deelnemers halen hun groenten op.
Deelnemers halen hun groenten op. (Foto: herenboeren)

Eten van je 'eigen boerderij', wie wil dat nou niet?

  Sport en Vereniging

BOSSCHENHOOFD - Verse seizoensgroenten, fruit, aardappelen, vlees en eieren van eigen land eten? Kortom, eten van je eigen boerderij? Dat kan binnenkort op de grens van Etten-Leur en Breda (hoek Sprundelsebaan/Liesdreef). In het voorjaar van 2020 start Herenboeren coöperatie Op 't Lies op 20 hectare grond haar eigen herenboerderij.


Wat is een Herenboerderij

Een Herenboerderij is een kleinschalig, gemengd bedrijf opgericht door een coöperatie van consumenten die grip willen krijgen op hun eigen eten. Ze vormen uit hun midden zelf het bestuur en beslissen wat voor groenten, fruit en vlees geproduceerd worden. Gezamenlijk nemen ze een boer in loondienst die de dagelijkse leiding op de boerderij heeft en op een duurzame en professionele wijze voedsel produceert exclusief voor de leden. De leden nemen wekelijks, tegen betaling, vers voedsel af van hun eigen boerderij.

Huishoudens gezocht

Om de boerderij te kunnen starten, zijn 130 huishoudens (deelnemers) nodig. Er doen al 110 huishoudens mee. Wil jij meer weten over de Herenboeren? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op donderdag 13 februari bij Café Eeterij Stroop, Pastoor van Breugelstraat 23, 4744 RA Bosschenhoofd. We vertellen je over het initiatief, de landbouwvorm, de contacten met de gemeente en de status van het traject. Uiteraard is er ook alle ruimte om je vragen te stellen. We starten om 20.00 uur maar je kunt al vanaf 19.30 uur inlopen. Meer informatie en aanmelden voor de informatieavond: www.breda.herenboeren.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>