Foto: Yvonne van Egmond

Boeken lenen bij bibliotheek Oudenbosch kan weer

  Sport en Vereniging

OUDENBOSCH - Bibliotheek Oudenbosch is weer open. Er is achter de schermen hard gewerkt om de bibliotheek volgens alle protocollen te kunnen openen. Binnen is een vaste route langs de collectie aangebracht, eenrichtingsverkeer. Er is er voor gekozen om het redelijk permanent zo in te richten, omdat het best kan zijn dat de 1,5 meter maatregelen lang van toepassing blijven.


Maar liefst 5 grote karren vol boeken werden er de eerste dag ingeleverd. De boeken gaan 72 uur in quarantaine en worden daarna verwerkt. De Haal- & Brengpunten in Hoeven en Oud Gastel blijven gesloten. Klanten kunnen terecht in Oudenbosch voor al hun reserveringen en kunnen ook zelf gericht boeken uitzoeken. Tijdschriften worden voorlopig nog niet uitgeleend en helaas is er geen ruimte om tijdschriften of kranten te lezen.

Juist datgene wat we als bibliotheek meer willen aanbieden dan enkel boeken uitlenen, mag nu helaas nog niet. De bibliotheken ontwikkelen zich steeds meer in de richting van een derde plek, ook wel third place, een plek waar vervlechting tussen werk en privé plaatsvindt. Waar je de mensen ontmoet aan wie jij steun en plezier ontleent. Het is een ontmoetingsplek waar je terugblikt en vooruitkijkt. Waar dingen een plekje krijgen of gecreëerd worden. Het is een aangename combinatie tussen je eerste plek (thuis) en je tweede plek (werk).

Vormgeven
Bibliotheek WB wil deze derde plek zijn en in Oudenbosch willen we dat met de partners in het nieuwe Saint Louis vormgeven. De plek om te ontmoeten, inspiratie op te doen en jezelf te verrijken. Een plek waar je je thuis voelt en zeker terugkomt. Waar de deur altijd open staat en waar iedereen welkom is. Een plek in het centrum van Oudenbosch waar altijd wat te beleven is.

Activiteiten
Dat we de activiteiten van onze huiskamer-functie nu niet mogen uitvoeren wil niet zeggen dat we in de wachtstand staan. Achter de schermen wordt hard gewerkt om samen met de partners alternatieven te vinden, die wel kunnen in de 1,5 meter samenleving. In het kader van het afscheid van onze huidige locatie zijn we bijvoorbeeld verhalen over Sint Anna aan het verzamelen. We zoeken een manier om die in de Cultuurmaand toch aan het publiek te kunnen presenteren. Verder promoten we op dit moment ook de goede online alternatieven, zoals de ThuisBieb en de Voorleeshoek.

Voor alle deelnemers aan Klik & Tik computerlessen, de taaloefengroepen en de cursus Voel je Goed! zijn we hard op zoek naar de mogelijkheden om ook die activiteiten weer te kunnen starten. Dat zal straks op de nieuwe locatie makkelijker zijn, omdat we daar meer verschillende ruimtes krijgen voor deze activiteiten.

Kortom we kijken uit naar een verhuizing, maar voorlopig houden we deze locatie nog zo aantrekkelijk mogelijk voor onze bezoekers. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 

Vacatures

Assistent Teamleider

Etten-Leur, Roosendaal

CE-chauffeur binnenland

Etten-Leur

(Assistent) ZAGER vanaf 18 jaar

Werkendam

Maintenance Assistant

Hedikhuizen (Gem. Heusden)

(hulp)monteurs

Werkendam