Goed NK triatlon van Sem Lazaroms en Roos Englebert
Roos Englebert op weg naar de finish.
Roos Englebert op weg naar de finish. (Foto: Saskia Pennekamp)

Goed NK triatlon van Sem Lazaroms en Roos Englebert

  Sport en Vereniging

OUDENBOSCH - Zaterdag 19 september is het NK triatlon voor jeugd en junioren gehouden in Roermond, dit echter zonder publiek wat voor de deelnemers wel jammer was, geen extra aandacht of aanmoedigingen. 


De organisatie was in handen van de NTB in samenwerking met de groep City triatlon Roermond.

Samen hebben zij de deelnemers een zeer mooie en prima geregelde wedstrijd aangeboden.

Aan de start stonden Sem Lazaroms bij de categorie junioren heren en Roos Englebert bij junioren dames. Zij moesten 750 m. zwemmen in de Noorderplas waar men twee ronden moest afleggen. Starten vanaf het strand, dus lopend te water.

Hierna een ronde van 20 km. fietsen en tot slot 5 km. lopen op een mooi uitgezette loopronde welke tweemaal moest worden afgelegd.

Sem startte in de tweede startserie van de dag met het zwemonderdeel, na een wat lastige start kwam hij prima in zijn ritme en zwom hij zich naar een elfde plaats in deze zeer sterke junioren groep, hij zwom de afstand in 8 min. en 49 sec.

Na een redelijke wissel kwam hij in de tweede groep fietsers, stayeren was namelijk toegestaan, terug in de wisselzone na 32 min. en 27 sec. Nu had hij een hele snelle wissel naar het looponderdeel wat hij als 18e begon. Voor deze 5 km. had Sem 19 min. en 36 sec. nodig.

Een totaaltijd van 1 uur, 2 min. en 24 sec. was goed voor een 18e plaats waarmee hij heel tevreden was.

Roos, die in de laatste groep van start ging, kwam bij de start van het zwemonderdeel wat in het gedrang en kon pas na de eerste ronde echt aan haar favoriete zwemonderdeel beginnen, overigens wel op redelijke afstand van een snel gevormde kopgroep van 5.

Na de eerste ronde was haar achterstand op deze kopgroep nog 15 sec., door stevig door te trekken in de tweede ronde had zij de aansluiting weer gevonden en kwam zij na 9 min. en 13 sec. de wisselzone in. Na een snelle wissel begon Roos aan haar fietsonderdeel, ook Roos kwam in de tweede groep terecht. Na een fietstijd van 35 min. en 26 sec. en een iets mindere wissel begon zij als 8e aan het looponderdeel waarvoor zij 20 min. en 52 sec. nodig had.

Een totaaltijd van 1 uur , 7 min. en 9 sec. was goed voor een 9e plaats, hiermee was Roos meer dan tevreden en dat was duidelijk te zien aan haar direct na het passeren van de finishlijn.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/halderberge&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>