turbo
turbo Foto: prive

Update Prostock Pullingteam Rocky

Sport en vereniging

HOEVEN - De donkere dagen voor de kerst zijn aangebroken, werkzaamheden zullen veelal nu in de loods plaatsvinden. En natuurlijk kijken we allemaal uit naar het moment dat de teugels wat worden losgelaten en we volgend jaar weer wedstrijden kunnen houden en bezoeken.

Natuurlijk zitten we niet stil, zo zijn afgelopen week diverse onderdelen van de Kubota Gator teruggekomen van de spuiterij. En waar de “chef” Barend Huijbregts groot in is, kan natuurlijk bij dit blok niet ontbreken…..Een eigen turbo zal straks onder de kap te zien zijn en zijn werk kunnen gaan doen tijdens de ritten van truck naar parc fermé.

Op onze facebookpagina is de voortgang te volgen van de Kubota opbouw, maar ook nieuws over de truck, Rocky en foto’s die wij krijgen van buitenaf. Zo is er een kleine foto update van de test en tune die in Made enkele weken geleden werd gehouden.

Vandaag stellen wij graag de eigenaar van de mini Rocky aan U voor: Mijn naam is René Freimann en ik kom uit Bargteheide Duitsland en ben 26 jaar. Ik ben in 2015 begonnen met micropulling in de Pro Stock-klasse. In die tijd had ik met mijn eerste trekker weinig succes. Door de jaren heen heb ik me opgewerkt, waardoor ik in 2016 Duits kampioen werd en in 2017 Europees kampioen. Begin 2017 was ik in Füchtorf en stond voor de Rocky. Ik vond het een originele ontwerp zo mooi dat ik ter plekke zei: die ga ik bouwen! in de winter van 2017/2018 bouwde ik mijn eerste Rocky Micro Puller. Ik heb geprobeerd hem zo goed mogelijk na te maken, op basis van foto’s.
De eerste wedstrijd in Windbergen wist ik zeer verrassend te winnen en een reeks overwinningen volgde. Na de eerste wedstrijd heb ik contact gezocht en gevonden met het Rocky Team. Ik kreeg veel interesse van het team en we hebben een afspraak gemaakt in Made. In Made presenteerde ik mijn model. Vanaf dat moment werd ik met de mini Rocky opgenomen in de “Rocky Nieuwsbrief” en dat was een grote eer! Ook het door het team gekregen stickerpakket was een grote eer en zo kwam er steeds meer een mini Rocky op de baan. In de loop van het seizoen bleek dat de Rocky goed functioneerde, waardoor ik de Eurocup titel en het Duitse kampioenschap won. Zo goed als het in seizoen 2018 ging, zo slecht ging 2019 van start. Schade aan de achteras bij de eerste run! Het hele seizoen verliep slecht. In de Eurocup kon ik net de titel behalen en in het Duitse kampioenschap uiteindelijk 6e. Bij de EK had de Rocky weer zijn oude kracht en behaalde ik de titel! In de winter van 2019/2020 stond een nieuwe Rocky op de planning. Ik ontving een 3D-bestand van de echte Rocky van Loek, lid van het Rocky-team, zodat ik alles heel precies kon nabouwen. Ik heb de Rocky nu op schaal gemaakt. Helaas heeft Corona het seizoen 2020 verpest. Het Duitse kampioenschap en Eurocup werden niet verreden, alleen een bekerloop. Tijdens de bekerloop had ik ernstige problemen met de motorcontroller, waardoor een behoorlijke trekkracht niet mogelijk was. Maar ondanks corona was er toch nog goed nieuws: we mogen in een EK rijden! Dus met een compleet nieuw model en een compleet nieuwe setup naar de EK. Uiteindelijk was er toch nog een goede 4e plaats, waar ik tevreden mee ben. Deze winter draait het vooral om het toevoegen van een paar ontbrekende details. Ik wil het hele Rocky-team heel erg bedanken! Jullie supporten me en helpen me waar mogelijk, wat niet altijd vanzelfsprekend is. Dit betekent veel voor me.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief