Luisterlezing Kerstlied
Luisterlezing Kerstlied Foto: Yvonne van Egmond

Boeiende lezing over het Kerstlied in Oudenbosch

Sport en vereniging

OUDENBOSCH - Afgelopen vrijdag trakteerde Stichting Cultuur Oudenbosch de bezoekers op een lezing door Ben Verschuren over het ontstaan en de ontwikkeling van het Kerstlied in de Cuyperszaal onder de basiliek in Oudenbosch. Het was voor iedereen een inspirerende lezing, omdat in deze tijd het Kerstlied in klassieke of moderne vorm veel wordt beluisterd en eigenlijk vrijwel niemand de ontstaansgeschiedenis ervan kent.

Dat werd nu door Ben uitgebreid uit de doeken gedaan in een bredere historische context, wat de lezing extra interessant maakte.

Beroemde kerstliederen als Nu Zijt Wellekome en Stille Nacht zijn al eeuwen oud, maar de Carols werden voor die tijd al gezongen in menig Middeleeuws huishouden. Later zijn veel liedjes gemoderniseerd en zeker in de 19e en 20e eeuw zijn er heel veel bijgekomen. Dat maakt dat er nu voor elk wat wils is en dus iedereen wel van een Kerstlied kan genieten in de Decembermaand!

Stichting Cultuur Oudenbosch blijft zich natuurlijk inzetten voor Cultuur in deze regio komend jaar en wenst jullie allen heel fijne en warme Kerstdagen in goede gezondheid. We hopen van harte jullie in de toekomst weer allemaal te mogen laten genieten van de mooie concerten en evenementen die we te bieden hebben!

Houd de website www.cultuuroudenbosch.nl in de gaten en schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan weet je direct of en hoe onze activiteiten coronaproof doorgaan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief