Lions Halderberge overhandigen ruim 317.000 DE punten
<p>Lions overhnadigen DE punten.</p>

Lions overhnadigen DE punten.

(Foto: Lions Halderberge)

Lions Halderberge overhandigen ruim 317.000 DE punten

  Sport en Vereniging

HALDERBERGE - Lionsclub Halderberge heeft in de gemeente een inzameling van Douwe Egberts-waardepunten gehouden voor de plaatselijke voedselbank. De Halderbergse serviceclub stimuleert mensen hun koffiepunten te doneren, zodat ze kunnen worden ingewisseld voor pakken koffie. Afgelopen maanden konden de waardepunten worden ingeleverd bij diverse winkels en supermarkten in Hoeven, Oudenbosch, Bosschenhoofd en Oud Gastel.


Koffie is een zeldzaam product voor voedselbanken. Doordat het een lange houdbaarheid heeft, wordt het vrijwel nooit aan de voedselbanken aangeboden. Veel mensen hebben nog koffiepunten in huis die ze niet meer bij Douwe Egberts kunnen inleveren.

De Lions vinden het jammer dat de waarde van de koffiepunten verloren gaat. Door de waardepunten in te zamelen en in een grote hoeveelheid aan te bieden bij Douwe Egberts wordt de waarde met 20 procent verhoogd. Deze waarde wordt omgezet in pakken koffie die vervolgens worden gedoneerd aan de Voedselbank die wekelijks veel voedselpakketten samenstelt voor plaatsgenoten die het hard nodig hebben.

Landelijke actie

De actie is onderdeel van de landelijke actie van Lionclubs in Nederland. Aan de inzameling doen in totaal 110 Lions Clubs mee. Dat leverde vorig jaar ongeveer 63 miljoen waardepunten op, goed voor 130.000 pakken koffie die Douwe Egberts vervolgens naar ratio totaal kosteloos bezorgt bij de plaatselijke voedselbanken.

Mocht u nog punten tegenkomen, geen nood, vanaf december kunt u ze weer bij ons inleveren. Wij houden u op de hoogte.

 
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714773437&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/halderberge&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief