Wedstrijdbeeld SC Gastel 1 - SV Slikkerveer 1.
Wedstrijdbeeld SC Gastel 1 - SV Slikkerveer 1. Foto: Roelie 't Jong

15 uit 5 in 15 dagen voor SC Gastel 1

Sport en vereniging

OUD GASTEL - Na wederom een succesvolle midweekse ronde, stond vandaag de 5de wedstrijd in 15 dagen op het programma. SV Slikkerveer 1 uit Ridderkerk kwam op bezoek in Gastel. In de uitwedstrijd heeft SC Gastel 1 daar de enige nederlaag geleden dit seizoen, dus deze middag heeft SC Gastel 1 een goede reden voor een revanche.

Gastel begon goed en scherp aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een vroege voorsprong. Sven Vermeule kreeg een perfecte steekbal en rondde vakkundig af. Dit zou meer lucht moeten geven voor SC Gastel, maar dat was niet zo. Terwijl de tegenstander alleen de lange bal hanteerde, was SC Gastel niet bij machten om Slikkerveer snel over de knie te leggen. Slordig aan de bal, slordig in de duels en slordig in de laatste bal. Slikkerveer kreeg gedurende de eerste helft wat kleine kansjes. Gelukkig was het in de 33ste minuut 2-0. Een corner via Koen de Vos en Luc de Jong, werd door Luc prima afgerond. Daarna kreeg Slikkerveer kansen op de aansluiting. De afwerking liet hen in de steek en zo kon Gastel met een 2-0voorsprong de rust opzoeken.

Meer beleving en passie

Trainer De Rooij was niet tevreden en eiste dat er met meer beleving en passie gespeeld zou worden. 2de helft was dat wel het geval, maar het niveau was niet des Gastels. Veel onnodig balverlies. Gelukkig was de tegenstander vandaag niet scherp voor de goal. Gastel kreeg veel kansen om de wedstrijd snel op slot te gooien. Via Keano Elgin (ingevallen voor broer Ricardo Elgin) en Jurgen Buuron (ingevallen voor Pascal van Caam) kregen kansen om de wedstrijd op slot te gooien. De 2-1 viel wel uit het niets in de 87ste minuut. Een lange bal werd verkeerd ingeschat en keeper Coert Doomen was kansloos op het daaruit volgend schot. Daarna was het nog even billenknijpen, maar in de 93ste minuut, was het Keano die aan alle onzekerheid een einde maakte. Hij schoot schitterend de 3-1 binnen. Vervolgens floot de goed leidende scheidsrechter Laros direct af.