Wedstrijdbeeld SC Gastel 1.
Wedstrijdbeeld SC Gastel 1. Foto: Demi van Doormaal

SC Gastel 1 wederom naar een overwinning

OUD GASTEL - Op deze heerlijke zondag moest SC Gastel het opnemen tegen FC Dordrecht Amateurs.

Op papier een makkelijke wedstrijd, maar in deze fase van de competitie is geen enkele wedstrijd makkelijk. Iedereen wil en kan van elkaar winnen als het moet. SC Gastel was dus gewaarschuwd en op haar hoede. In de uitwedstrijd werd ook pas laat het verschil gemaakt.  Trainer De Rooij kon beschikken over een volledige selectie. Hij wilde iedereen speelminuten gunnen, maar dan moest wel het verschil gemaakt zijn. Gastel startte furieus. Mats Hellemons gaf een goede bal op Pascal van Caam die op zijn beurt Matthijs Nagtzaam in stelling bracht, maar de binnenkant van de paal stond een goal na 2 minuten al in de weg. Het was Gastel dat domineerde, maar slordig speelde. Het kreeg genoeg kansjes, maar de scherpte was er de eerste helft niet. Het duurde tot minuut 20 voordat de goal viel. Matthijs speelde de keeper voorbij, maar werd hierbij zo geraakt dat de scheidsrechter het een penalty vond. Pascal schoot deze beheerst binnen. Daarna kreeg Gastel via Keano Elgin en weer Matthijs kansen om het duel vroegtijdig te beslissen. Helaas was dit nog niet het geval. Na 30 minuten, kwam Bart Aarssen goed opzetten en via een 1-2tje met Pascal, gaf hij de bal perfect voor op Matthijs die makkelijk zijn 22ste van het seizoen kon bijtekenen. Hier bleef het bij tot de rust.

Trainer De Rooij was niet tevreden en voerde 2 wissels door. Koen de Vos kwam erin voor Bart en Sven Vermeule kwam erin voor Ricardo Elgin. De 2de helft moest beter en scherper. Dit had Gastel goed begrepen en na 8 minuten in de tweede helft was het dan ook 4-0, door goals van Matthijs. Die zijn hattrick daarmee te pakken had. Even later maakte Pascal zijn tweede van de middag, na een goede steekbal van Sven Vermeule.  Sven Damen mocht ook nog zijn goaltje meepakken. Matthijs werd gewisseld voor Robin Tak, Pascal voor Jurgen Buuron en Richard Hamers voor Sjoerd Peeters. Gastel kreeg nog genoeg kansen om de dubbele cijfers te halen, maar het vizier stond niet altijd op scherp. Het werd nog wel 7-0 door de eerste goal van Robin Tak, jeugdspeler van JO-19.

Donderdag 12 mei speelt Gastel een hele belangrijke thuiswedstrijd tegen het sterke vv Oosterhout. Een belangrijke wedstrijd in de strijd om het kampioenschap.