Doelpuntenmaker Keano Elgin aan de bal tegen VV Oosterhout
Doelpuntenmaker Keano Elgin aan de bal tegen VV Oosterhout Foto: Benno Elsenaar (BELFoto Services

Dubbele speelronde in een week levert SC Gastel 1 vier punten op

Deze week stond zowel de midweekse thuiswedstrijd tegen vv Oosterhout als de zondagse uitwedstrijd tegen RCD in Dordrecht op het programma. Wederom twee zeer belangrijke wedstrijd richting het slot van de competitie tegen niet de minste tegenstanders.

De eerste 20 minuten oogde van Gastelse kant wat gespannen en dat was ook te zien aan het voetbal. Het leek nog niet op het voetbal wat we gewend zijn en wat verwacht mag worden. Toch kreeg Gastel kansen via Pascal van Caam en Matthijs Nagtzaam. Ook vv Oosterhout kreeg kansen. De spits van Oosterhout had vrije doortocht naar het doel na balverlies van Richard Hamers. De spits van Oosterhout probeerde doelman Coert Doomen te omspelen, maar Coert plukte de bal van zijn voeten. Na ongeveer een kwartier kwam Gastel op een 1-0 voorsprong. Harm Lambregts loste een schot op doel, waarbij de keeper van Oosterhout moeite had om deze bal te klemmen. Bart Aarssen was er als de kippen bij en tikte van dichtbij binnen. Dit gaf Gastel wat rust in het spel en meer aan voetballen toe. Ook creëerde het gelijk kansen via Pascal en Sven Damen, welke jammerlijk niet tot doelpunt gepromoveerd konden worden. Ook vv Oosterhout kreeg goede kansen wat leidde tot een bal op de paal en een schot over het doel vanuit vrije positie. In het begin van de tweede helft wist vv Oosterhout de wedstrijd snel te keren. Binnen het kwartier in de tweede helft wist Oosterhout namelijk de achterstand om te buigen in een 1-2 voorsprong. SC Gastel moest iets forceren en bracht Ricardo Elgin in de ploeg voor Davey Forster. Dit leidde tot een open wedstrijd met mogelijkheden aan beide zijden. Uiteindelijk scoorde Keano Elgin de 2-2 door een afvallende bal op de pantoffel te nemen. Kansen volgden uit dode spelmomenten, maar deze konden niet gepromoveerd worden tot nog een doelpunt, waardoor 2-2 de eindstand werd.

Na het gelijkspel tegen vv Oosterhout stond op zondag wederom een lastige pot op het programma. Een uitwedstrijd tegen RCD. Trainer De Rooij kon beschikken over dezelfde selectie als tegen vv Oosterhout. SC Gastel kende een weifelende start aan de wedstrijd  en gaf kleine kansen weg aan RCD. Na 15 minuten ging de bal op de stip voor RCD. Na misgrijpen van Davey en een overtreding van Luc de Jong, schoot RCD de penalty perfect achter Coert. Gastel moest de rug rechten en deed dat ook. Twee minuten na deze domper, schoot Keano op de paal..  Even later mocht Gastel ook aanleggen vanaf de stip. Matthijs werd naar de grond gewerkt in de 16 meter. Harm benutte zoals zo vaak dit buitenkansje.  Gastel drong aan en kon dan ook in de 38ste minuut de 1-2 laten noteren. Ricardo liep goed door en punterde de bal achter de doelman van de tegenstander. Dit bleek ook de ruststand te zijn. Na de rust was het zaak snel de 1-3 te maken en dan verder uit te lopen.  Dit bleek echter moeilijker dan verwacht. RCD is een stugge ploeg, welke veelvuldig de lange bal hanteerde. Daarentegen had Gastel het beter moeten uitspelen.  Sven Vermeule kwam erin voor Sven Damen en even later vervingen Jurgen Buuron en Mats Helmons  nog Ricardo en Davey. Gastel kon op de counter nog zeker 2 goals maken, maar het vizier stond niet op scherp vandaag. Zelf had het nog hachelijke situaties voor eigen goal maar leidde tot niets.

SC Gastel 1 is volgend weekend vrij en kan afwachten wat VV Virtus gaat doen tegen Slikkerveer. De week erna staat de ontmoeting tegen VV Virtus op het programma in Zevenbergen.