politie-112
politie-112

Burgemeester Veere wil voorkomen dat moordverdachte terugkeert naar woning

  112 Meldingen

DOMBURG - Burgemeester Rob van der Zwaag van de gemeente Veere wil met een noodbevel voorkomen dat de man die wordt verdacht van moord op een vrouwelijke medebewoner kan terugkeren naar zijn appartement in Parc Zonnehove in Oostkapelle.


De rechter heeft vrijdag besloten dat de man nog twee weken in hechtenis blijft.

Maatregelen

Als de rechter dat niet had gedaan wilde Van der Zwaag hem verbieden zijn woning te betreden. Bovendien had hij niet in de buurt van Parc Zonnehove mogen komen. “We hebben naar de bewoners geluisterd en begrijpen dat de verdachte niet kan terugkeren naar zijn woning. We hebben de nodige maatregelen getroffen met het idee dat er een kans was dat de verdachte vrij zou komen. Ik zal alles doen wat tot mijn mogelijkheden behoort om ervoor te zorgen dat de verdachte niet terug gaat naar zijn woning in Parc Zonnehove”, aldus Van der Zwaag.

Arrestatie

De 56-jarige man wordt verdacht van moord op zijn 78-jarige medebewoonster. Hij is op 29 mei opgepakt. Na zijn arrestatie bleek dat de man zijn medebewoners al jaren het leven zuur maakte. De gemeente en politie waren daarvan op de hoogte.    
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief