Afbeelding

Automobilisten onder invloed van drugs aangehouden

Door: Peter Houtepen 112 Meldingen,112 Nieuws

MIDDELBURG - Een 19-jarige Middelburger en een 24-jarige Vlissinger zijn dinsdagavond en -nacht in Vlissingen betrapt op het rijden onder invloed van drugs. 

Omstreeks middernacht werd een auto met daarin de Middelburger aan de kant gezet door agenten. Bij het aanspreken van de man zagen de agenten dat hij iets probeerde weg te moffelen. Dat bleek een brok hasj te zijn van 18 gram. De drugs is in beslag genomen en wordt door de politie vernietigd. De agenten hebben een speekseltest bij de bestuurder uitgevoerd en die testte positief op het gebruik van THC (wiet). Het rijbewijs van de man is ingevorderd en wordt opgestuurd naar het CBR. De Officier van Justitie bepaalt wat ermee gaat gebeuren.

Later die nacht, rond 02.30 uur, zetten agenten een auto aan de kant op de Spuikomweg. Dit voertuig werd bestuurd door een 24-jarige Vlissinger. Omdat het vermoeden aanwezig was dat deze automobilist onder invloed was van drank en/of drugs, werd hij op beide middelen getest. Uit de blaastest kwam naar voren dat de jongeman niet gedronken had, maar de speekseltest wees uit dat ook hij THC (wiet) had gebruikt. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief