Een van de horloges die gestolen is met de babbeltrucs
Een van de horloges die gestolen is met de babbeltrucs Foto: Politie

Babbeltrucs: Van wie is dit horloge (en andere sieraden)?

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

MIDDELBURG - De politie is op zoek naar eigenaren van gestolen sieraden die buitgemaakt zijn door middel van babbeltrucs in onder meer Middelburg.

In oktober 2017 startte de politie in Zeeland een onderzoek naar drie diefstallen uit woningen na een babbeltruc. Zo werd op donderdagmiddag 5 oktober de bewoonster van een woning aan de Noordsingel in Middelburg bestolen. Dat gold ook op zondagmiddag 8 oktober voor een bewoonster aan het Hof ter Veste in dezelfde plaats. Ook werd op vrijdagmiddag 20 oktober aan de Bongerd in Goes een bewoonster bestolen.

Tijdens het onderzoek werden meer dan honderd sieraden gevonden in een woning in 's Hertogenbosch. Het gaat hierbij onder andere om armbanden, broches, hangertjes, horloge, kettingen, oorbellen, ringen en munten. De politie vermoedt dat deze spullen van diefstal afkomstig zijn en wil ze graag aan de eigenaren terugbezorgen. Dit heeft nog geen resultaat opgeleverd.

De politie kwam in november 2017 een tweetal op het spoor tijdens een onderzoek naar babbeltrucs in een groot deel van het land. Het gaat om een 34-jarige man uit Rosmalen en een 31-jarige vrouw uit Den Bosch. Op 13 december werd het duo op heterdaad betrapt tijdens een diefstal uit een woning en aangehouden in Arnhem. Zij zitten nog steeds vast.

De politie sloot eerder al niet uit dat het tweetal betrokken is bij veertig diefstallen uit woningen, waarbij ze voor enkele honderdduizenden euro's bij (hoog)bejaarden buit hebben gemaakt.

Als je de gevonden spullen herkent als eigendom of weet van wie ze zijn, meld dit dan aan de politie. De slachtoffers of familieleden, die in dit onderzoek reeds aangifte hebben gedaan, worden door de politie rechtstreeks benaderd om te kijken of deze sieraden van hen afkomstig zijn.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief