Foto: Addo Sprangers

Tweetal verdacht van meerdere woninginbraken in Zeeland en Limburg

Door: Mura Kuijpers 112 Meldingen

ZEELAND/LIMBURG - De politie heeft twee mannen aangehouden die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij meerdere woninginbraken op verschillende plaatsen in Zeeland en Limburg. Onder meer in Nieuw- en Sint Joosland en Zaamslag werd ingebroken door het tweetal.

Een 30-jarige man uit Heerlen werd op donderdag 8 maart opgepakt. Een tweede verdachte, een man van 50 jaar uit Maastricht, werd donderdagochtend 15 maart aangehouden.

De Heerlenaar wordt in ieder geval verdacht van een woninginbraak op 22 januari in Merselo en 15 februari in Arcen. Daarnaast is uit onderzoek naar voren gekomen dat hij niet alleen in Limburg ‘actief’ was, maar ook in Zeeland. Voor zover nu bekend is wordt hij ook verdacht van zes woninginbraken in onder andere Sluiskil, Zaamslag en Nieuw- en Sint Joosland. Deze inbraken pleegde hij allemaal op 15 januari 2018.

Uit het onderzoek bleek verder dat er bij de inbraken verschillende auto’s gebruikt zijn. In ieder geval twee keer een wit bestelbusje. Dit spoor leidde naar de Maastrichtenaar, die deze auto’s gehuurd bleek te hebben. Verder bleek de verdachte van 30 jaar ook gebruik te maken van een door hemzelf gehuurde donkerkleurige personenauto.


Het onderzoek is nog in volle gang. Het vermoeden bestaat dat de 30-jarige man mogelijk nog bij meer woninginbraken betrokken is, onder andere in het grensgebied met België. Hij is afgelopen maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De komende veertien dagen blijft hij in ieder geval nog vastzitten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief