Er werden meerdere telefoons aangetroffen.
Er werden meerdere telefoons aangetroffen. Foto: Facebook Politieteam Walcheren

Twee personen aangehouden voor telefoondiefstal in horecagebied

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

MIDDELBURG - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee personen aangehouden op de Vlasmarkt. Zij worden verdacht van telefoondiefstal. Dat meldt Politieteam Walcheren op Facebook. 

Afgelopen nacht werden de politie-bikers in het horecagebied van Middelburg aangesproken door een vrouw. Zij gaf aan dat haar telefoon, een Iphone, gestolen was. Via 'find my phone' bleek de telefoon in beweging te zijn. De mobiele telefoon verplaatste zich van een horecagelegenheid aan de Markt naar een horecagelegenheid aan de Vlasmarkt. 

Het slachtoffer kon een duidelijk signalement geven van de daders. In samenwerking met de betrokken horecagelegenheden werden twee verdachten aangehouden. Bij één van de verdachten werden vier mobiele telefoons aangetroffen, waaronder de bewuste Iphone. Deze kon direct worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Een horecamedewerker meldde dat er gedurende de avond meerdere mensen zich hadden gemeld over een telefoondiefstal. De drie telefoons zijn teruggebracht bij de rechtmatige eigenaar. Mogelijk is de vierde telefoon die bij de verdachte werd aangetroffen ook van diefstal afkomstig. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief