Afbeelding
Foto: Politie

Middelburger (15) aangehouden voor diefstal met geweld bij horecazaak op Markt

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

MIDDELBURG - De politie kreeg gisteravond een melding van een overval op een horecazaak op de Markt in Middelburg. Later bleek dit te gaan om de diefstal van een geldkistje. Er is een 15-jarige Middelburger aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij een diefstal gevolgd door geweld. 

Rond 22.35 uur kwam er een melding binnen dat er een overval gepleegd was op een horecazaak op de Markt. Bij navraag bleek het feitelijk te gaan om de diefstal van een geldkistje. Een medewerker van de zaak zag twee jongens naar buiten rennen. Eén van hen had het geldkistje in zijn handen.

Een medewerker rende achter de dieven aan. Hij werd tijdens deze achtervolging door een van de daders bedreigd met een mes. Vervolgens splitste het duo zich op, waarna de medewerker hen uit het oog verloor. 

Aanhouding
De politie stelde met zeven eenheden een uitgebreid onderzoek in. Daarbij werd rond 23.35 uur een 15-jarige jongen uit Middelburg als verdachte aangehouden. Zijn betrokkenheid wordt door de recherche onderzocht. Ook wordt het onderzoek naar de tweede dader voortgezet.

Bijvangst
Tijdens de zoekactie zijn rond 23.25 uur een 20-jarige man uit Middelburg en een 22-jarige man uit Vlissingen aangehouden. In de auto waarin de mannen zaten hing een hennepgeur toen de politie deze controleerde. Naast hennep en hasj werden er in het voertuig ook inbrekerswerktuigen en een patroon aangetroffen. Ook vond de politie drie messen, waaronder een vlindermes, en mogelijk gestolen goederen. De twee inzittenden zijn vanwege de aangetroffen zaken aangehouden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief