Brandweer voorkomt wegwaaien platen bij AH Middelburg
Foto: HVZeeland

Brandweer voorkomt wegwaaien platen bij AH Middelburg

  112 Meldingen

MIDDELBURG - In Middelburg is de brandweer zondagmiddag uitgerukt voor een melding van een dreigende gevaarlijke situatie bij de Albert Heijn in het centrum van Middelburg als gevolg van de harde wind. 


Vrijwilligers van de post President Rooseveltlaan werden rond 13.35 uur opgeroepen nadat was gemeld dat bij de supermarkt aan de Pottenbakkerssingel, die momenteel wordt verbouwd, platen los zouden liggen en dat er gevaarlijke situaties zouden kunnen ontstaan. Ongeveer driekwartier later werd opgeschaald naar een middel-incident en werden ook de brandweerlieden van de post Stromenweg opgeroepen om te helpen. De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) laat weten dat de brandweer nu assistentie levert om te voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan.  Uit voorzorg is inmiddels een deel van de Pottenbakkerssingel voor winkelcentrum Tref afgesloten. Ook bij de Beenhouwerssingel is een stuk van de straat dicht. Dat heeft echter niet te maken m et het incident bij de supermarkt maar met het feit dat hier een dakpan los is losgeraakt.

Middelburg moet zich flink schrap zetten voor de komst van storm Ciara. De harde windstoten van vanochtend waren namelijk pas het begin. Vanaf de tweede helft van de middag neemt de wind verder toe en vanavond zal het bovendien flink gaan regenen. Het KNMI heeft Code Oranje afgegeven voor heel het land. Het advies is daarom ook om je auto niet onder een boom parkeren, je tuinmeubels veilig stellen en zelf heel de dag binnen blijven. Dat lijkt de beste manier te zijn om om te gaan met de storm Ciara die onze kant op komt. Vanochtend kwamen er al windstoten voor van 75 tot 100 kilometer per uur. Maar aan het einde van de middag en in de avond bereikt de storm pas echt ons land, en kunnen er windstoten van ruim 130 kilometer per uur voorkomen. 

Waarschijnlijk zal de storm voor nog veel materiële schade gaan zorgen wanneer het zijn hoogtepunt bereikt. De verwachte windstoten zijn hard genoeg om dikke takken te laten afbreken van bomen en om voor schade aan woningen te zorgen. De brandweer heeft op Facebook al een handige checklist gedeeld met wie je moet bellen bij welk soort schade. Ook Farmers Defence Force draagt een steentje bij. De boeren hebben een noodnummer geopend voor mensen die morgen tijdens de storm Ciara zwaar materieel nodig hebben. Dat kun je bellen wanneer bijvoorbeeld een omgevallen boom een weg blokkeert. Het noodnummer is 06-27595999.

Robbert Temmen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief