De politie was ook ter plekke.
De politie was ook ter plekke. (Foto: HVZeeland)

Politie houdt visser (53) aan bij pijler van Oosterscheldekering

  112 Meldingen

NEELTJE JANS - Zondagmiddag heeft er een grote zoekactie plaatsgevonden bij Neeltje Jans. Er zou mogelijk iemand naar beneden zijn gesprongen. Na de zoekactie is er één visser aangehouden die zich op de Oosterscheldekering bevond.


Rond 15.50 uur kwam er een melding binnen bij de hulpdiensten. Hierop werd in eerste instantie alleen een KNRM-reddingboot van het station Neeltje Jans gealarmeerd maar al snel werden ook een Kustwachtvliegtuig en een Kustwachthelikopter opgeroepen. Ook kwam er een KNRM-reddingsboot uit Westkapelle en zocht de strandwacht mee naar een persoon die in het water zou zijn gesprongen. 

Na diverse zoekslagen te hebben gemaakt richting de Noordzee, kwam er een bericht binnen dat er een man was gezien bij pijlers van de Oosterscheldekering. De 53-jarige Rotterdammer is ter plekke door de politie aangehouden. Mogelijk is de aangehouden man de persoon waarvoor in eerste instantie een zoekactie werd opgestart. Het is niet bekend of de man naar beneden gesprongen of geklommen is om op deze plek te kunnen vissen. Hij is overgebracht naar een politiecellencomplex.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>