Rond 06.00 uur werd de brand ontdekt.
Rond 06.00 uur werd de brand ontdekt. (Foto: AS Media)

Uitslaande brand in bouwkeet nabij N57: nablussen gaat nog uren duren

  112 Meldingen

SEROOSKERKE - In een grote bouwkeet aan de Serooskerkseweg in Serooskerke is vanochtend vroeg een brand uitgebroken. Vanwege de waterwinning was de N57 tussen Serooskerke en Burgh-Haamstede tijdelijk afgesloten. 


Rond 06.00 uur meldde een voorbijganger een brand nabij de N57. Ter plaatse trof de brandweer een uitslaande brand in een bouwkeet aan. Door de omvang en de locatie werden er extra brandweervoertuigen en waterwagens opgeroepen om mee de brand te bestrijden. Er was echter sprake van veel rookontwikkeling, die in westelijke richting trekt. Mensen die in de buurt wonen wordt daarom opgeroepen ramen en deuren te sluiten. Ook werd de N57 tussen Serooskerke en Burgh-Haamstede tijdelijk afgesloten. Er werd een omleidingsroute ingesteld via Renesse N651 (Stoofweg) en N652 (Recreatieverdeelweg). 

Om 07.47 uur kon de Officier van Dienst het sein Brand Meester geven. De nabluswerkzaamheden zullen echter nog geruime tijd in beslag nemen. Er is daarom logistieke ondersteuning ter plaatse gekomen om de brandweermannen van eten en drinken te voorzien. Daarnaast wordt er voorzien in een nieuwe voorraad ademlucht, zodat de collega’s hun werk veilig kunnen voortzetten. 
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6