Afbeelding

Dank je wel aan alle vrijwilligers die Middelburg rijk is

Algemeen

MIDDELBURG - Stichting Welzijn Middelburg organiseert in samenwerking met de gemeente Middelburg voor het eerst de campagne 'Een warm dank je wel' om vrijwilligers te bedanken voor hun inzet in en om Middelburg. Diverse acties vinden plaats rond 7 december: Nationale Vrijwilligersdag.

Zo vinden er waarderingsbezoeken aan vrijwilligersorganisaties plaats, is er een vrijwilligersborrel en kunnen mensen vrijwilligers bedanken met een speciaal ontworpen kaart. Het doel van 'Een warm dank je wel' is dat vrijwilligers in Middelburg zich gezien en gewaardeerd voelen.

Vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig (SWM) vindt dat het waarderen van de inzet van vrijwilligers meer dan belangrijk en een noodzakelijk goed is. Daarom organiseert ze de campagne 'Een warm dank je wel', naast de tweejaarlijkse Lange Jan Awards (de vrijwilligersprijzen van Middelburg). 'Een warm dank je wel' bestaat uit verschillende programmaonderdelen, die zich allemaal op of rond 7 december afspelen:

Waarderingsbezoeken

Het college van B&W van de gemeente Middelburg en vertegenwoordigers van Stichting Welzijn Middelburg brengen op 7 december bezoeken aan diverse vrijwilligersorganisaties. Ze nemen de tijd om in gesprek te gaan met de vrijwilligers van de organisatie onder het genot van koffie met iets lekkers.

Vrijwilligersborrel

In de afgelopen weken zijn Middelburgse vrijwilligers via vrijwilligerscoördinatoren van alle vrijwilligersorganisaties en via sociale media uitgenodigd om bij de Vrijwilligersborrel te zijn op 7 december. Inmiddels is de borrel - met bijna 300 vrijwilligers - volledig volgeboekt! Hen staat een gezellige middag te wachten, met op het einde een spetterende verrassing!

Diverse uitingen van dank

Middelburgers worden opgeroepen om vrijwilligers in hun naaste omgeving te bedanken door het versturen van een speciaal ontworpen bedankkaart. Ook vrijwilligersorganisaties kunnen met deze kaarten hun vrijwilligers bedanken. De kaarten zijn gratis verkrijgbaar in diverse horecagelegenheden, het stadskantoor en gratis op te halen bij Stichting Welzijn Middelburg (Porthos, Sint Sebastiaanstraat 12 in Middelburg). Ook via Facebook wordt de afbeelding verspreid, zodat deze gedeeld kan worden. Daarnaast zullen er in de week van 7 december grote bedankborden te zien zijn langs de kant van de weg.

'Een warm dank je wel' wordt georganiseerd door Vrijwilligerssteunpunt Samen Vrijwillig van Stichting Welzijn Middelburg (SWM) in samenwerking met de gemeente Middelburg. Daarnaast hebben er ontzettend veel Middelburgse maatschappelijk betrokken organisaties en ondernemers vrijwillig meegewerkt aan de campagne.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief