Afbeelding

Strijd om de Veerse Meer Bokaal 2015

Algemeen

VEERE - Als het zeilwedstrijd seizoen op zijn einde loopt, houden wij samen met de andere wedstrijdcommissies van de watersportverenigingen aan het Veerse Meer een gezamenlijke zeilwedstrijd: de Veerse Meer bokaal.

Verdeeld over de dag worden er een aantal races over verschillende banen gevaren.

Er wordt gezeild in polyvalken, dus je hoeft alleen je goede humeur en een paar teamleden mee te nemen. 2 teams van elke vereniging strijden mee om de bokaal, alle andere teams varen mee voor de dagprijzen

De zeilwedstrijdcommissie van Watersportvereniging RYCB had gezorgd voor mooi weer: droog, zonnig en een klein briesje. Met 26 deelnemende valken was het deelnemersveld groter dan ooit. De boten werden ter beschikking gesteld door zeilschool het Veerse Gat, zeilschool De Viking, Waterfront Yachtcharter Delta Marina, Sailcollege en Zwemer Watersport. Bemanningen waren afkomstig uit Arnemuiden, Kamperland, Veere, Wolphaartsdijk, Oostwatering, Kortgene en vanuit de organiserende watersportvereniging RYCB.

's Morgens om 09.30 uur werden alle teams ingelicht tijdens de briefing, waarna de boten rond 11.00 uur de eerste race startten.

De 1e race werd gewonnen door een team van Veere en de 2e race werden gewonnen door een team van Sailcollege.

Na de 2e race werd er een lunchpauze ingelast op het terrein van de RYCB, waarna de teams na de middag een derde en vierde race startten.

De derde race werd gewonnen door een team van SBH en de vierde en laatste race werd gewonnen door wederom een team van Veere.

De prestaties van de teams waren ondanks weinige wind erg goed te noemen, iedere race werd gewonnen door goede starts, tactisch zeilen en op de juiste wijze de boeien ronden om vervolgens hun plaats te verdedigen op het lang rak terug naar de beneden boei.

Elke race vormde zich een kleine kopgroep van boten die erg aan elkaar gewaagd waren en tot de finish dicht bij elkaar bleven. Doordat de wind de vierde race bijna wegviel kwam het achter veld pas 20 minuten later over de finish.

In het dagklassement ging de winst naar het team van Hans van Pagee van Jachtclub Veere, de 2e plaats is voor het team van Kees Koenen van SBH, de 3e plaats is voor het team van Hans Platteeuw van Watersport vereniging Wolphaartsdijk.

De Veerse Meer bokaal wisselbeker is na 4e jaar achtereenvolgens mee naar de WSVW in Wolphaartsdijk, dit jaar binnengehaald door de teams van Hans van Pagee en Erik Franke van Jachtclub Veere.

Deze 2 teams hadden samen de beste zeilprestatie voor de vereniging WSVW gezeild.

Op het moment van schrijven, zitten we aan het eind van de middag in de feestelijke tent bij de RYCB in Wolphaartsdijk te genieten van een goede borrel en kunnen we terugkijken op een schitterende dag sportief zeilen.

Volgend jaar wordt de Veerse Meer Bokaal verzeild voor de haven van Kamperland, Kamperland is dan gastvereniging op de laatste zondag van september.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief