Dhr. Legemate als grondeigenaar en Dhr. Lodders namens de Saman Groep starten officieel met de aanleg van Zonnepark Zierikzee.
Dhr. Legemate als grondeigenaar en Dhr. Lodders namens de Saman Groep starten officieel met de aanleg van Zonnepark Zierikzee. (Foto: )

Zonnepark Zierikzee van start

  algemeen

ZIERIKZEE - Nadat in 2017 aan de Saman Groep de vergunningen door de gemeente Schouwen-Duiveland zijn verleend en de benodigde subsidie werd toegekend is de start van één van Zeelands grootste zonneparken nu daadwerkelijk gestart. Met het aanvang van de grondwerkzaamheden voor het realiseren van een dijklichaam om het park aan het zicht te onttrekken zijn de eerste stappen gezet. De verwachting is dat in november van dit jaar de eerste stroom geleverd gaat worden.


Het 41.000 zonnepanelen tellende park wordt aangelegd op een locatie achter en naast het bestaande industrieterrein en komt ook op steenworp afstand van het hoofdkantoor van de initiatiefnemer, de Saman Groep. Het totale oppervlakte van het park zal 12,8 hectare bedragen en levert energie op voor 4.200 huishoudens, wat gelijk staat aan ongeveer 13.750.000 kWh per jaar.

"In onze omringende landen kijkt men er al niet meer van op en ook in Nederland maken zonneparken steeds meer deel uit van de mogelijkheden om op grote schaal duurzame energie op te wekken. Deze ontwikkeling draagt sterk bij aan de klimaatdoelstelling 'in 2040 energieneutraal zijn' die de gemeente Schouwen Duiveland als ambitie heeft uitgesproken. Binnen deze doelstelling willen wij als bedrijf onze verantwoordelijkheid nemen", aldus Daniël Lodders, algemeen directeur van de Saman Groep.

In 2016 richtte de Saman Groep zijn eigen energiebedrijf op met Saman EnergiQ en ook hierin speelt het zonnepark weer een rol van betekenis. "Wij willen 100% groene stroom van Zeeuwse bodem bereikbaar maken voor een breed publiek en hiermee zetten we de volgende stap." Aldus Lodders.

Belangrijk bij de realisatie van zonneparken is de acceptatie van de omgeving. De landschappelijke inpassing is dan ook een belangrijk onderdeel in het project. Er wordt begonnen met het aanleggen van het dijklichaam van 17.000 m3 en tevens worden de overige zichtzijden voorzien van beplanting die past in de omgeving. "Het inpassen van het park in de omgeving heeft in nauw overleg met de omwonenden plaats gevonden en hierin kunnen we terugkijken naar een hele prettige en constructieve gang van zaken. Het is voor ons als bedrijf zeer belangrijk om dergelijke initiatieven in samenspraak met de omgeving op te zetten.".

Als Saman Groep zijn we ontzettend trots op het project, maar ook bijzonder verheugd over de goede samenwerking tussen de gemeente, provincie, omwonenden en de grondeigenaar. We maken zo écht stappen in de energietransitie!", concludeert Daniël Lodders.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Chauffeur C of CE

Bergen op Zoom

Greenkeeper m/v

Domburg

Medewerker Kwaliteitsdienst

Kruiningen

Meerdere vacatures

Kruiningen

Timmerman onderhoud & renovatie

Sint Philipsland / Bruinisse

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief