Toeristenkerk Vrouwenpolder viert 60e toeristenseizoen met bisschop Liesen

  algemeen

VROUWENPOLDER - Om te vieren dat de Toeristenkerk Vrouwenpolder na zestig jaar nog steeds vol leven zit, viert de werkgroep Toeristenkerk dit jubileum met een viering op zondag 1 juli vanaf 10.00 uur. Traditiegetrouw bij de jubileumviering gaat de bisschop van Breda hierin voor. Dit is monseigneur Liesen.


Al sinds kort na de Tweede Wereldoorlog komen drommen toeristen uit Nederland, België en Duitsland naar de Zeeuwse kust om hun vakantie te vieren. Velen nemen er ook hun momenten van bezinning door bijvoorbeeld een kerk te bezoeken. In Domburg, Zoutelande, Dishoek en Vrouwenpolder kan dat bijvoorbeeld in de speciale toeristenkerken.

Strandkerk

In de toeristenkerk van Vrouwenpolder gebeurt dat dit jaar voor het zestigste toeristenseizoen en dat vieren ze in hun bijzondere strandkerk. Want de strandkerk van Vrouwenpolder lijkt van buiten in haast niets op een kerkgebouw. Een houten barak naast een groot parkeerterrein in een natuurgebied verraadt niet meteen een Godshuis achter de voordeur. Toch hangt er een kruis boven die voordeur en hangt er een plaat met de aanduiding RK Strandkerk op de achterzijde, zichtbaar vanaf de doorgaande weg tussen Haamstede en Middelburg.
Wie naar binnen gaat ontdekt dat er wel degelijk sprake is van een kerk. Er staat een altaar, er hangt een statie en branden kaarsen en er is een orgel waarop gespeeld wordt. Iedere zondag van Hemelvaart tot half september zijn er katholieke eucharistievieringen of woord- en communiediensten en dat al zestig jaar. Veel toeristen komen ieder jaar graag terug.

Speciale jubileumviering
Het koor L'Esprit is zondag 1 juli te horen bij de jubileumviering. Bij het veertigjarig bestaan was monseigneur Muskens aanwezig, tien jaar geleden monseigneur Van den Hende en dit jaar gaat monseigneur Liesen voor. Daarnaast wordt de historie van de kerk in een tentoonstelling weergegeven en een speciaal voor het jubileum gemaakt schilderij van Onze Lieve Vrouw van de Polder onthuld.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>