Eigenaar Stefan van Meurs en zijn enthousiaste team.
Eigenaar Stefan van Meurs en zijn enthousiaste team. Foto: Jessica Rovers

Zeeland Aanhangwagens wisselt van eigenaar

Door: Britta Janssen Bedrijvig Nieuws

MIDDELBURG – Zeeland Aanhangwagens is opgericht in 2003 en de laatste vijftien jaar uitgegroeid tot een begrip in zuidwest-Nederland. Inmiddels is de bv uitgebreid tot drie bedrijven: in 2005 is gestart met Zeeland Boten en in 2013 kwam daar Zeeland Groentechniek bij. Sinds kort is Stefan van Meurs, die al een bedrijf in aanhangwagens in Terneuzen bezat, de trotse eigenaar van de bedrijven in Middelburg.

Zeeland Aanhangwagens voorziet zowel de particuliere als zakelijke klant in elke behoefte die met transport achter de auto te maken heeft. Topkwaliteit leveren tegen een scherpe prijs, snelheid van handelen en kennis van zaken staan hierbij centraal. “We werken met een goed opgeleid, jong en flexibel team van zeven man die elkaar kunnen vervangen", legt Stefan uit. 'Niet alleen houdt dit het werk uitdagend, ook is dat nodig, omdat we te maken hebben met seizoensgebonden werk. In de zomer hebben we veel werk aan boten, terwijl het werk in aanhangwagens dan juist minder is door de bouwvak. De productgroepen vullen elkaar op deze manier mooi aan.”

Doelgroepen

De verkoop van boten en watersportartikelen was een reden voor de overname. “Deze uitbreiding sprak mij aan, het is al leuk om hier rond te kijken. In Terneuzen zijn we nu ook begonnen met watersport. In Middelburg willen we ons nog specifieker richten op de verschillende doelgroepen. Daar zijn we al heel sterk in. We hebben een doelgroep voor de watersport en twee groepen klanten voor de aanhangwagens. Als Premiumdealer van Hapert aanhangwagens bedienen we de professionele klant. Twin Arc richt zich meer op de particuliere markt en Saris is een merk dat zowel bedrijfsmatig als particulier ingezet wordt. Dat wij service op locatie bieden, is uniek in Zeeland. Daarnaast hebben we een goed uitgeruste werkplaats in Middelburg. Zowel daar als in Terneuzen bieden we bovendien de mogelijkheid tot opslag en stalling.”

Voorraad

Stefan vindt het een voordeel dat je als groot bedrijf betere afspraken kunt maken met leveranciers, omdat je meer producten afneemt. “We zijn officieel Honda-dealer en de enige met zo'n volledig pakket aan Honda-motoren in de regio. Alles wat hier staat is kwalitatief goed en ook qua onderhoud gaan we voor kwaliteit. Het geeft voldoening om goede producten en diensten te leveren, zodat klanten hier blij weer weg gaan. We hebben van bijna alle producten een grote voorraad; maaiers, Honda-motoren van 4 tot 250 pk en alle soorten en maten van Hapert-aanhangers. We willen nog meer groeien in de watersport en ons assortiment in boten verder uitbreiden. Ook zijn we bezig online actiever te worden en gaan we meer meedoen aan evenementen, waaronder Contacta. In de toekomst willen we proefvaardagen hier in het kanaal houden en moderniseren we de uitstraling van het pand.”
Klik hier voor meer informatie over Zeeland Aanhangwagens.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief