Foto: Google Maps

PvdA wil niet dat populieren bij Oostkapelle zomaar worden gekapt

VROUWENPOLDER - De PvdA-fractie in de algemene vergadering van Waterschap Scheldestromen wil niet dat de monumentale populieren aan de Oranjezonweg, Lijdijkweg en Rijnsburgseweg in de gemeente Veere zomaar worden gekapt.


De populieren staan in laanverband met struiken er tussenin. De fractie is door omwonenden gewezen op de plannen. Zij maken zich zorgen.

De sociaal-democraten willen onder meer weten of er contact is geweest met de gemeente Veere en wijzen op het gevaar dat verzet tegen deze plannen het draagvlak voor het kap- en herplantingsbeleid in zijn geheel kan ondermijnen.

Maatwerk

De PvdA pleit voor maatwerk. Ze wijst op een brief van de Heemkundige Kring Walcheren, die vijf aanbevelingen doet. De kringleden zeggen dat deze exemplaren zo lang mogelijk behouden zouden moeten blijven door ze goed te onderhouden.

Kosten

Als er moet worden gekapt, willen ze dat het laanverband behouden blijft, dat er populieren terugkomen voor de gekapte exemplaren en dat het waterschap in fasen te werk gaat, bij voorkeur per weghelft. “Zo blijft altijd de helft van de beplanting aanwezig”, schrijft de kring.

De PvdA vraagt aan het dagelijks bestuur hoe zij over deze aanbevelingen denkt en wat ze zouden kosten als ze zich daaraan houdt.  

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6