Afbeelding
Foto: Beeldenbank Laat Zeeland/Ben Biondina

Landelijke Organisatie Verkeersslachtoffers houdt bijeenkomst

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - De Landelijke Organisatie Verkeersslachtoffers (LOV) houdt zondag 18 november in Middelburg een herdenking voor verkeersslachtoffers.
 

Op de derde zondag in november worden verkeersslachtoffers wereldwijd herdacht. Zo ook sinds 1998 in Middelburg. ‘De herdenking biedt ruimte voor het delen van verdriet en het vinden van troost bij elkaar’, laat de LOV weten in een persbericht. Het thema van de herdenking is ‘Niet wéér slachtoffer’.

Onderschat

Bij de herdenking komen nabestaanden, verkeersslachtoffers, hulpverleners, politici en andere belangstellenden samen. ‘Hoezeer een verkeersongeval ingrijpt in een mensenleven wordt door de maatschappij nog vaak onderschat. Het leren leven met blijvend letsel, verder moeten na het verlies van een dierbare. De onomkeerbare gevolgen van een verkeersongeval voor de betrokkenen, maar ook voor hun naasten, blijven voor de buitenwereld meestal onzichtbaar.'

Impact

'De mensen die het treft stuiten vaak op onbegrip, of ervaren hoe de omgeving op den duur lijkt te denken ‘dat het nu toch wel over moet zijn’. Tijdens de bijeenkomst kunnen lotgenoten ervaringen uitwisselen. ‘Ook bij hulpverleners eist de impact van een verkeersongeval soms nog jarenlang zijn tol. Vaak wordt deze groep vergeten.’

Herdenkingswand

De herdenking biedt de aanwezigen de gelegenheid om hun rouw te tonen en hun geliefden te herdenken. En anderen de mogelijkheid om te laten zien dat zij er op deze dag voor hun medemens zijn. ‘Het is een algemene herdenking zonder religieuze achtergrond waarin verschillende gastsprekers en nabestaanden aan het woord komen.’ Op een herdenkingswand plaatsen nabestaanden foto’s van overleden verkeersslachtoffers. Ook worden hun namen genoemd. Sanne de Hond, dochter van een familie-agent, verzorgt de muziek, samen met nabestaande Wendy Hoogendijk en Gijs Hietkamp. Hij schreef vorig jaar voor de herdenking het lied ‘Dat ik om je ween’.

Aanmelden

De bijeenkomst vindt zondag 18 november plaats in hotel Van der Valk in Middelburg en duurt van 14.00 uur tot 17.30 uur. Alle belangstellenden zijn welkom. Aanmelden is wenselijk en kan door te mailen naar info@l-o-v.nl of te bellen naar 076-7370239/06-48968495.
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief