afbeelding-studentenhuisvesting
afbeelding-studentenhuisvesting

Zorgen over studentenwoningen aan Kanaalweg in Middelburg

MIDDELBURG - D66 in de gemeenteraad van Middelburg maakt zich zorgen over de 123 studentenwoningen aan de Kanaalweg. De partij vreest dat deze te dicht op het spoor te staan.


In vragen aan het college van burgemeester en wethouders wijst Rob van Eijkelenburg op de oproep van Prorail-directeur Pier Eringa om niet te dicht langs het spoor te bouwen. Geluid- en trillingshinder leidt bij duizenden mensen die dicht op het spoor wonen tot overlast. Ook zou het kunnen leiden tot scheuren in bouwwerken.

Eringa vindt dat gemeenten zo min mogelijk woningbouwprojecten langs het spoor moeten plannen en als deze er toch komen dat de huizen aan bepaalde eisen moeten voldoen.

Exploitatie

Van Eijkelenburg wil weten of dat laatste het geval is bij de 123 studentenwoningen aan de Kanaalweg in Middelburg. “Als dat niet zo is, wil ik weten waarom dit niet nodig is”, schrijft de fractievoorzitter van D66. Hij vraagt ook naar de kosten die deze extra maatregelen met zich meebrengen. “En kan dat leiden tot substantieel hogere kosten, die de exploitatie onder druk zetten?”

Onderdak

Aan de Kanaalweg in Middelburg wil woningcorporatie Woongoed drie gebouwen met in totaal 123 studentenwoningen bouwen. Deze moeten onderdak bieden aan maximaal 246 studenten van onder meer de HZ University of Applied Sciences, die deels naar Middelburg is verhuisd.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6