Afbeelding

23-jarige man collecteert voor goede doel in Oostkapelle; blijkt oplichting

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen,112 Nieuws

OOSTKAPELLE - Een 23-jarige man uit Capelle aan de IJssel is aangehouden in Oostkapelle voor oplichting. De man liep door de straten om te collecteren voor het goede doel.

Meerdere mensen uit Oostkapelle meldden zaterdagavond 17 november dat een jongeman aan het collecteren was, maar dat zij het goede doel waarvoor hij collecteerde niet vertrouwden. De melders hadden het idee dat het goede doel de portemonnee van de jongeman was, in plaats van de ernstig zieke kinderen waarvoor hij zei dat hij aan de deur kwam. 

Rond 19.30 uur troffen agenten een man aan in de Schulenburg die aan het signalement voldeed. De agenten confronteerden hem met hun bevindingen. De stichting waarvoor hij kaarten verkocht had een zeer onprofessionele site. Daarnaast waren deze stichting, en nog wat andere stichtingen op de naam van deze verantwoordelijke, en deze collecterende jongen al vaker in verband gebracht met oplichting door andere politie-eenheden in het land. 

De jongen had ook geen vergunning van de gemeente Veere op zak om kaarten te verkopen. De agenten vermoedden steeds meer dat ze te maken hadden met een notoire oplichter. Daarom werd hij aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. 

De man zit nog steeds vast en wordt zondag 18 november gehoord door rechercheurs. Het pasje dat hij bij zich had, waarmee hij de legitimiteit van zijn collecte probeerde aan te tonen is in beslag genomen, evenals het geld dat hij tot nu toe met de verkoop van kaarten had verdiend en de overgebleven kaarten die nog niet verkocht waren. De politie onderzoekt de zaak verder.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief