De band Dakota nam in 2017 deel aan de Popronde.
De band Dakota nam in 2017 deel aan de Popronde. (Foto: Martijn Fincke)

Masterclass voor beginnende bands

MIDDELBURG - In podium de Spot in Middelburg vindt zondag (2 december) van 14.30 tot 16.30 uur de eerste masterclass van Pop Aan Zee plaats voor beginnende bands plaats.


Voor deze masterclass werkt Pop Aan Zee samen met de organisatie van de Middelburgse Popronde, omdat beide organisaties graag zoveel mogelijk Zeeuwse bands vertegenwoordigd zien in de selectie van de landelijke Popronde. Het thema van deze masterclass is dan ook: Hoe kom ik in de Popronde?

Belangrijk

De Popronde is een reizend festival dat elk najaar plaatsvindt in zo'n veertig steden in het hele land, waaronder Middelburg. 'Het is misschien wel het belangrijkste podium voor iedere opkomende band', aldus Pop Aan Zee. De Popronde is voor onbekende bands de mogelijkheid zich te presenteren buiten de eigen regio en intensieve tour- en speelervaring op te doen. De programmering is niet gebonden aan een muziekstijl en geeft een overzicht van wat op live-muziekgebied - buiten de mainstream om - in Nederland gebeurt. 

Demo-uurtje

Een panel van professionals geeft tijdens de masterclass tips om op te vallen tussen de ruim 1000 aanmeldingen. Ook vormen zij samen een demopanel. Aanwezige artiesten en bands kunnen hun demo laten beoordelen tijdens het 'demo-uurtje'.

Het panel bestaat uit Pim van de Werken, producer en muzikant; Janneke Nijhuijs, bassist bij onder meer The Indian en The Deaf, coach/docent; Daniël de Keizer, eigenaar van Eighty Five Music Consultancy. Allen zijn lid van de selectiecommissie Popronde Nederland. Het panel wordt geleid door Chris Moorman van Popronde Nederland. 

'De masterclass is gratis toegankelijk en een must voor Zeeuwse talentvolle bands.'  

Talentontwikkeling

Pop Aan Zee is het Zeeuwse platform voor talentontwikkeling in popmuziek. Pop Aan Zee begeleidt trajecten op het gebied van bandcoaching en organiseert door het jaar heen masterclasses die voor iedere popmuzikant toegankelijk zijn. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Bezorgers

Wemeldinge

Bezorgers

Vlissingen

Bezorgers

Goes

Bezorgers

Goes

Verpleegkundige

Goes

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief