Kerstmarkt Veere
Kerstmarkt Veere (Foto: Gijs Koole)

Popmuziek van Lukas Graham op carillon in Veere

VEERE - Stadsbeiaardier David van der Vlies heeft twee nieuwe melodieën op de speeltrommel van het carillon in het stadhuis van Veere gezet.


Ruim 250 stiften zijn één voor één in de trommel gestoken door Van der Vlies en vervolgens vastgedraaid door een monteur. De speeltrommel staat op de zolder van het stadhuis op de Markt. Deze is door meterslange stalen draden verbonden met de klokken bovenin de toren.

Live

Op het hele uur klinkt een gedeelte van ‘Blau Veilchen’ van Richard Eilenberg. Net voor het half uur hoor je ‘Seven years' van de jonge Deense popmuzikant Lukas Graham. Van der Vlies speelt ook live op het carillon. Op donderdag van 12.00 uur tot 13.00 uur geeft hij concerten.

Kerstmarkt

Op de donderdag 13 en 27 december en zaterdag 15 december speelt hij kerstmuziek tijdens de kerstmarkt in Veere. Op maandag 24 december zijn er kerstliederen te horen tussen 23.00 uur en middernacht. Dit concert is een samenwerking met de Protestantse Gemeente in Veere.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief