Bianca Tange vindt persoonlijke aandacht en begeleiding belangrijk.
Bianca Tange vindt persoonlijke aandacht en begeleiding belangrijk. Foto: ANNET EEKMAN

Uitvaartverzorger Bianca Tange beleeft bijzonder eerste jaar

Door: Britta Janssen Bedrijvig Nieuws

KOUDEKERKE - Eigen Stijl Uitvaartzorg in Koudekerke bestaat een jaar. Bianca Tange maakte een carrièreswitch om als uitvaartverzorger persoonlijke begeleiding te bieden aan nabestaanden én mensen die nadenken over hun afscheid. “Ik krijg positieve reacties op de manier waarop ik mensen begeleid en dat is heel mooi om te ervaren”, vertelt Bianca.

Bianca vindt het belangrijk om helder te zijn over de kosten van een uitvaart. “Soms krijgen mensen pas na de uitvaart te horen wat het kost. Ik heb prijzen op mijn website staan en voor nabestaanden maak ik binnen 24 uur een schatting van de kosten. Dat wordt heel positief ontvangen.” Bianca werkt met een vast starttarief. “Ik verdien niet op de producten en diensten die ik inkoop.”

De uitvaart

Eigen Stijl Uitvaartzorg is 24 uur per dag bereikbaar en bedient heel Zeeland. Bij een uitvaart ondersteunt Bianca de nabestaanden en past zich aan hun behoeften aan. Ze informeert hen over de mogelijkheden voor het afscheid, van intiem en informeel tot een herdenkingsdienst in een theater met de favoriete hapjes en drankjes van de overledene.

Het persoonlijke en zorgvuldige contact helpt de uitvaart passend te maken. “Iedere overledene en nabestaande is anders, maar dat maakt de uitvaartzorg zo bijzonder. Als mensen steun hebben aan mijn aanwezigheid, geeft me dat veel voldoening.”

Wensen

Bianca praat steeds vaker ook met mensen die over hun eigen uitvaart willen nadenken. Ze bezoekt hen kosteloos thuis om over hun wensen te praten. Als er al afspraken op papier staan, maakt dat het makkelijker voor de nabestaanden om een passende uitvaart te regelen. “Daarnaast merk ik dat het iemand rust geeft als zijn of haar wensen bekend zijn.” Bianca legt wensen vast in een persoonlijk wensenboekje met kostenbegroting. Tevens kunnen mensen, geheel kosteloos, een afscheidsboek aanvragen waarin ze hun wensen kunnen vastleggen en een impressie kunnen zien van bijzondere afscheidslocaties en arrangementen.

Recensie

Een recensie van familie Sol: ‘Bianca kwam op onze weg via een vriendin die de uitvaart van haar vader had verzorgd. Deze vriendin was zo positief over de uitvaart van haar vader en de rol van Bianca dat de keus voor een uitvaartondernemer snel was gemaakt. Via haar site konden we duidelijk terugvinden wat de kosten zouden zijn en dat vonden we erg prettig. Geen verrassingen achteraf of discussies hierover tijdens het regelen van de uitvaart. We hebben Bianca ervaren als deskundig, professioneel, warm en betrokken. Ze dacht serieus mee en onderzocht de haalbaarheid van onze wensen. We vonden het prettig ruimte te ervaren voor het nemen van eigen initiatief waar wij dat wilden. Ondanks de hectiek van het regelen van de uitvaart heerste er een ontspannen sfeer, iets waar Bianca zeker haar rol in had. Zij luisterde goed naar iedereen en stelde waar nodig verhelderende vragen. Terugkijkend op de uitvaart van onze moeder overheersen gevoelens van warmte, verbonden- en tevredenheid.’

Eigen Stijl Uitvaartzorg – Boisotstraat 30 Koudekerke – tel. 06 18478910 – Facebook: @eigenstijluitvaartzorg



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief