Peer.
Peer. (Foto: Henk van de Haar)

Kickstart helpt Zeeuwse popscene

MIDDELBURG – Woensdag 13 februari vindt in podium De Spot in Middelburg voor het eerst een Popaanzee Kickstart plaats. Dit is een initiatief waarbij beginnende muzikanten elkaar kunnen ontmoeten en samen leren spelen, met elke maand een andere lokale band of artiest als host. Deze maand is Peer aanwezig om jongeren tijdens de jamsessie te begeleiden.


Popaanzee Kickstart wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Walcheren/Noord-Beveland en De Spot. Coördinatie van Popaanzee is in handen van ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

Lijn

Leontien Poppe legt uit dat Popaanzee een bandcoachingstraject is en dat deze uit verschillende onderdelen bestaat. “Er is Popaanzee Gold, Popaanzee Popsport en Popaanzee Masterclass en ook werken we veel samen met de regionale bandcompetities. Wij willen een platform zijn voor talentontwikkeling in Zeeland en we willen er zijn voor álle muzikanten. Met de lancering van Popaanzee Kickststart hebben we nu een lijn ontwikkeld; voor de beginnende tot de meer professionele muzikant bieden we verschillende coachingsprojecten.”

Leren

Volgens Leontien wil Popaanzee de de katalysator zijn voor de popcultuur in Zeeland en biedt De Spot de locatie waar muzikanten elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren. “Hier kunnen zij ook informatie krijgen wat er allemaal toe doen is op popgebied in de provincie. We vinden dat er best al veel is maar nu is dit zichtbaar op één plek. Het idee is om Popaanzee Kickststart ook in andere podia op te zetten”.

Bandcompetities

Wat het project extra bijzonder maakt is dat de backline door BLØF ter beschikking gesteld is. “Hoe geweldig is het dat je kunt drummen op het drumstel van Norman Bonink? Ook de mannen van BLØF zijn lokaal begonnen. Voor ze landelijk doorbraken hadden ze aan allerlei lokale initiatieven en competities meegedaan. Zij weten als geen ander hoe belangrijk dit is. Wil je meer met muziek dan is de Kickstart iets wat je nodig hebt om later mee te doen aan de regionale bandcompetities van Podium Z, Spectra, RegioRuis, Steenworp Zeeuws-Vlaanderen en Kunstbende Zeeland en de provinciale bandcoachingstrajecten van Popaanzee.”

Samenwerkingen

De Popaanzee Kickstartavonden zijn voor iedereen gratis toegankelijk. “We doelen op jongeren van middelbare schoolleeftijd, maar ook oudere muzikanten kunnen binnenlopen. Je hoeft nog nooit een muziekinstrument te hebben bespeeld, maar het initiatief is juist ook bedoeld voor bestaande bandjes. Het gaat er om dat muzikanten elkaar kunnen ontmoeten en er leuke samenwerkingen ontstaan.”

Sociaal

Wat volgens Poppe opvalt is hoeveel jongeren muziek willen maken en hoe breed de popmuziek zich in Zeeland ontwikkelt. “Het is een heel sociaal gebeuren. We zien veel ontwikkeling in de elektronica en hiphop. We spelen hier op in door artiesten die deze stijlen binnen de popmuziek vertegenwoordigen, ook uit te nodigen als host.” Popaanzee Kickstart x De Spot vindt iedere tweede woensdag van de maand van 19.30 tot 22.00 uur plaats in De Spot. De volgende data zijn: 13 maart, 10 april, 8 mei, 12 juni, 11 september, 9 oktober, 13 november en 11 december.
 

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief