De bestuurders werden betrapt op rijden onder invloed.
De bestuurders werden betrapt op rijden onder invloed. Foto: Archief de Bode

Twee bestuurders betrapt op rijden onder invloed

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen,112 Nieuws

MIDDELBURG - Een 30-jarige Middelburger is in de nacht van zaterdag op zondag 24 maart getrapt op het rijden onder invloed van drugs. In diezelfde nacht is een 48-jarige vrouw uit Vlissingen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. 

De 30-jarige man werd op de Schroeweg gecontroleerd. Bij de blaastest op straat blies hij een P. Dat betekent dat hij niet had gedronken. Bij de speekseltest kwam hij er minder goed vanaf. De man bleek positief te testen op THC (de werkzame stof in hennep). Een GGD-arts heeft bloed bij hem afgenomen. De Middelburger kreeg een rijverbod van 24 uur. 

Op de Torenweg waren agenten op weg naar een melding van geluidsoverlast. Ze zagen een auto wegrijden waarvan de bestuurder rijgedrag vertoonde alsof hij gedronken had. De agenten lieten de bestuurster een blaastest doen. De 48-jarige vrouw bleek teveel gedronken te hebben. Ze werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De vrouw blies 740 ug/l, ruim drie keer de toegestane hoeveelheid. De Vlissingse moest hij rijbewijs inleveren. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief