Afbeelding

Twee mannen betrapt met blok drugs van 500 gram

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen,112 Nieuws

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdag 29 maart aan het einde van de middag op de Ampèreweg twee mannen aangehouden vanwege een drugsdelict. In de auto waarin zijn zaten werd een blok drugs van ongeveer 500 gram aangetroffen. Het gaat om een 22-jarige Rotterdammer en een 22-jarige man uit Capelle aan den IJssel. 

De mannen reden op de A58 toen de agenten hen wilden controleren. Terwijl zij de auto een volgteken gaven, hadden ze het vermoeden dat de bijrijder iets probeerde te verstoppen. De bijrijder, de man uit Rotterdam, bleek nog 22 dagen gevangenisstraf tegoed te hebben. Hij is naar het politiebureau overgebracht. In de stoel waar hij gezeten had werd een blok drugs van ongeveer 500 gram aangetroffen. Vermoedelijk is dit cocaïne. Daarop werd de bestuurder, de man uit Capelle aan den IJssel, aangehouden voor het bezit, vervoer en handelen in verdovende middelen. Ook de bijrijder is in Torentijd buiten heterdaad voor deze feiten aangehouden.

De bestuurder moest ook meewerken aan een speekseltest. Deze testte positief, daarom werd er bloed van hem afgenomen om te kijken onder invloed van welke drugs hij was. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De auto waarin het tweetal reed is in beslag genomen. De mannen zitten allebei vast. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief