Premier Mark Rutte (r) krijgt bij Proef Zeeland op Neeltje Jans een brief aangeboden van pulsvissers Cas en Dave Caljouw uit Arnemuiden.
Premier Mark Rutte (r) krijgt bij Proef Zeeland op Neeltje Jans een brief aangeboden van pulsvissers Cas en Dave Caljouw uit Arnemuiden. Foto: Britta Janssen

Premier Rutte op 'bijzonder' werkbezoek in Zeeland

Door: Britta Janssen Actueel

NEELTJE JANS - "Het is altijd heerlijk om in Zeeland te zijn", zegt minister-president Mark Rutte woensdagmorgen bij aankomst op Neeltje Jans. Hier begint bij Proef Zeeland zijn werkbezoek aan de provincie.

De premier praat op verschillende plaatsen in Zeeland met onder meer leraren en verpleegkundigen. "Het wordt een bijzondere dag. De mensen hier zijn nuchter en innovatief en werken hard."

Pulsvisserij

Bij Proef Zeeland op Neeltje Jans krijgt Rutte een brief aangeboden van pulsvissers Cas en Dave Caljouw uit Arnemuiden. "Door het verbod op pulsvisserij moeten we straks terug naar de traditionele vangst en dan hebben we wekelijks een miljoen liter gasolie nodig", stelt Cas Caljouw. "Dat zijn 52 vrachtwagens met diesel. De co2-uitstoot moet naar beneden, maar dit beleid staat daar haaks op." De pulsvisser, die de brief namens de sector aanbiedt, is zich ervan bewust dat het besluit over het verbod een Europese aangelegenheid is, maar hij en zijn zoon Dave vragen Rutte om steun en compensatie vanuit Den Haag. "Dat kan ik niet toezeggen, maar ik beloof wel dat we ons best voor jullie gaan doen", reageert de minister-president.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief