Max Wattel op volle snelheid tijdens het NK Junior Moto Racing.
Max Wattel op volle snelheid tijdens het NK Junior Moto Racing. Foto: Motografie

Jur en Max gaan voor een podiumplek

Door: Marijn Riemens Sport

MIDDELBURG - De broers Jur en Max Wattel uit Middelburg nemen dit jaar deel aan het NK Junior Moto Racing. Dit toernooi bestaat uit acht wedstrijden waarin jonge motorracers de strijd met elkaar aangaan. Na hun eerste krachtmeting in Assen bereiden Jur en Max zich momenteel voor op de tweede race op zaterdag 11 mei in het Brabantse dorp Berghem.

De broers haalden anderhalve week geleden op het parcours in Assen alles uit de kast om een goed resultaat neer te zetten. De elfjarige Jur eindigde in zijn categorie uiteindelijk als dertiende. ''In de laatste bocht strijdend voor plaats vier ging ik helaas onderuit. Ondanks die valpartij ben ik wel tevreden'', vertelt de jongeling, die al vaker deelnam aan een groot toernooi. Zo was Jur vorig jaar de vicekampioen van Nederland in de minibike klasse junior B en eindigde hij op het Europees kampioenschap in Italië als elfde.

Ervaring
Zijn achtjarige broertje reed in Assen voor het eerst op een Nederlands kampioenschap. ''Max heeft pas afgelopen winter besloten om te gaan motorracen. Hij heeft het voor een eerste keer heel goed gedaan, want hij is als zesde in zijn klasse geëindigd. Het NK is voor hem de ideale mogelijkheid om ervaring op te doen'', aldus moeder Daniëlla.

Lifestyle
Bij de familie Wattel draait het thuis alleen maar om motorrace. ''Het is inmiddels een lifestyle. Jur racet al drie jaar en heeft zijn enthousiasme voor de sport weten over te brengen op Max'', zegt vader Abco. ''De jongens zijn allebei ontzettend fanatiek. Deze hobby neemt ook veel tijd in beslag, maar dat hebben ze er graag voor over.'' Jur en Max rijden iedere week op hun motor om hun race skills te verbeteren. De oudste van de twee broers is daarnaast nog tweemaal per week op de atletiekbaan te vinden. Kracht-, conditie- en valtraining staan ook wekelijks op zijn programma. ''Het liefst train ik iedere dag, want ik wil van mijn hobby mijn beroep maken. Ik ga altijd voor de winst als ik aan een race deelneem'', legt Jur uit. ''Het sneller rijden dan je tegenstanders geeft een enorme kick. Dat maakt motorrace zo leuk.''

Podiumplek
Jur en Max zijn vastbesloten om tijdens de aankomende NK-wedstrijd in Berghem en de daaropvolgende races hoge ogen te gooien. ''We gaan allebei voor een podiumplek, want het is leuk om prijzen te winnen.''
Wie meer wil wil weten over Jur en Max Wattel kan kijken op de Facebookpagina's Jur Wattel #46 en Max Wattel #25. Meer informatie over het NK Junior Moto Racing is te vinden op de website www.juniorracing.nl.

BIJDRAGE MARIJN RIEMENS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief