gemeentehuis-veere-large
gemeentehuis-veere-large

Veere komt met algemene regels voor uitstallingen

DOMBURG - De gemeente Veere komt met algemene regels voor uitstallingen. Ze wil daarmee duidelijkheid scheppen.


De nieuwe nota is tot stand gekomen in samenspraak met ondernemersverenigingen en de stads- en dorpsraden.

Ondernemers in de Veerse kernen mogen straks nog maar drie uitstallingen van maximaal één bij één meter voor hun pand hebben staan. Bovendien mogen uitstallingen nooit verder dan één meter op de trottoirs staan. Wie zich hieraan houdt, hoeft geen vergunning aan te vragen.

Handhaven

Het college van burgemeester en wethouders denkt dat het beleid zo duidelijker wordt en dat ze makkelijker kan handhaven. “De verschillende vergunningen en in het verleden gemaakte afspraken zorgden voor een complex geheel aan verschillende voorwaarden”, schrijft het gemeentebestuur. Met de algemene regels is dat voorbij.

Fietsverhuur

Het college begrijpt dat lang niet elke ondernemer hieraan kan voldoen. In het raadsvoorstel noemt ze een fietsverhuurder als voorbeeld. Ondernemers die niet aan de algemene regels kunnen of willen voldoen, moeten alsnog een vergunning aanvragen.

Bereikbaarheid

Met het nieuwe beleid wil Veere rust creëren in het straatbeeld en de bereikbaarheid en leefbaarheid garanderen. Door het schrappen van vergunningen loopt Veere 14.000 euro mis. De nieuwe uitstallingennota ligt tot en met zestien mei ter inzage. Het nieuwe beleid moet op 1 januari ingaan.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief