Een van de 56 afbeeldingen in het boek over Thermphos. FOTO PAUL VAN BUEREN
Een van de 56 afbeeldingen in het boek over Thermphos. FOTO PAUL VAN BUEREN (Foto: Paul van Bueren)

Paul van Bueren houdt van Thermphos' verval

VLISSINGEN - Kunstenaar Paul van Bueren uit Goes heeft bijna vijf jaar gewerkt aan een boek over Thermphos. Het fotoboek over de voormalige fosforfabriek en zijn sloop, die al tientallen miljoenen euro’s heeft gekost, is nu te koop. ‘I love you decay: Thermphos’ moet de herinneringen aan de fabriek levend houden.


Paul van Bueren kreeg in 2014 toestemming om het terrein op te gaan met zijn camera.

Indruk

Het was toen twee jaar na het faillissement. Hij raakte meteen onder de indruk van de megafabriek. “Gevoelig als ik ben voor alle vormen van schoonheid heb ik de ziel van de fabriek vastgelegd door het als een persoon te benaderen”, zegt Van Bueren over de foto’s in het boek dat opvalt met zijn gele omslag. “Ik vond een fabriek die nog strijdbaar was, nog niet voldaan, nog niet klaar met produceren en nog niet klaar met zijn taak. De leegte, de verlatenheid, het verval en ondanks alles toch strijdbaar blijven. Worstelen, maar niet meer boven komen.”

Tientallen

Van Bueren heeft uit de honderden foto’s die hij maakte 56 afbeeldingen geselecteerd. De eerste druk bestaat uit 250 exemplaren. Er zijn al enkele tientallen exemplaren verkocht.
Het boek is te koop in de online winkel van Van Bueren: www.paulvanbueren.com/shop.

DIGITALE KRANT





NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief




<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>