mariniers-bo-large
mariniers-bo-large

Provincie en Vlissingen willen om tafel met Den Haag over marinierskazerne

VLISSINGEN - Het provinciebestuur en de gemeente Vlissingen willen nog deze maand om tafel met staatssecretaris Barbara Visser over de bouw van de marinierskazerne in Vlissingen. Dat vragen ze in een brief aan haar. 


In een brief aan de Tweede Kamer heeft Visser eind april gezegd de gunning van de voorbereidende werkzaamheden uiterlijk tot 1 juli uit te stellen. De provincie wil weten of deze datum wordt gehaald. “Dat baart ons grote zorgen. Wij willen een dringend beroep doen op u doen om alles op alles te zetten om een nieuw uitstel te voorkomen”, schrijven commissaris van de koning Han Polman en burgemeester Bas van den Tillaar van de gemeente Vlissingen.

Minister

Zij vinden dat het project al ‘te zeer’ is vertraagd, meer dan vijf jaar om precies te zijn. In 2012 sprak de toenmalige minister van Defensie Hans Hillen over een oplevering in 2017. De economische baten van de kazerne voor Zeeland, ingeschat op zo’n 28 miljoen euro per jaar, komen door de vertraging ook vijf jaar later deze kant op. “Naast schade aan de belangen van Zeeland doet de vertraging en onzekerheid schade aan de belangen van het Korps Mariniers, van de consortia, van het rijk als opdrachtgever en van de beoogde herontwikkeling van de locatie in Doorn.”

Stijgend

De provincie en Vlissingen vinden overigens dat de vanwege de vertraging stijgende kosten niet op het bordje van haar mogen komen. Ze zeggen te begrijpen dat een verhuizing ingrijpend kan zijn voor de mariniers, maar benadrukken dat Zeeland klaar is voor de kazerne. “De gronden zijn verworven, woningen gesloopt, een bedrijf en een camping zijn verplaatst. De afkoopsom voor het bouwrijp maken is overgemaakt, kabels en leidingen zijn omgelegd en de Havenweg is aan de openbaarheid onttrokken. De aangeboden oefenterreinen zijn geschikt bevonden en en er is een goede locatie voor oefenen met helikopters gevonden. De gemeente Vlissingen legt momenteel bovendien nieuwe infrastructuur aan waarop de kazerne wordt aangesloten.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>