Afbeelding
Foto: HV Zeeland

Politie onderzoekt afval na vondst dode vrouw

Door: Peter Houtepen Politie

OOSTKAPELLE - De politie heeft maandagochtend afval onderzocht wat was veiliggesteld op het terrein in Oostkapelle waar vrijdag in een woning een dode vrouw werd gevonden.

Het levenloze lichaam werd aangetroffen in een appartement aan het Veldzigt. Volgens de politie deden forensisch onderzoekers tot zaterdagmiddag onderzoek in en rond de woning. Ook zouden daarbij politiehonden zijn ingezet.

Ter plekke werd ook een ondergrondse afvalcontainer verzegeld. Deze container is maandagochtend door een afval- en transportbedrijf omhoog getild en de inhoud is vervolgens in een vrachtauto gelegd. Hierna is het afval afgevoerd naar een terrein van de gemeente Veere om het daar vervolgens te onderzoeken. Rechercheurs in witte overalls hebben het afval minutieus onderzocht. Of dit iets heeft opgeleverd, is niet duidelijk.

De politie liet eerder al weten dat maandag sectie op het lichaam van de vrouw wordt gedaan. Volgens een woordvoerder is de uitslag daarvan nog niet bekend. De politie houdt nog steeds alle opties open en sluit daarmee tevens een misdrijf niet uit. De woordvoerder denkt op zijn vroegst later maandag of dinsdag met meer informatie te kunnen komen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief